Pressekonferanse nettopp avsluttet: Tror fortsatt de kan finne MH 370

Søker på sjøbunnen

Vrakrester fra MH370 kan bli skyllet opp på strendene i Indonesia og ikke Australia. Det mener australske myndigheter som har søkt på havbunnen de siste tre ukene.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

- Syv måneder etter at Malaysian Airways MH 370 forsvant i det indiske hav, er det fortsatt mulig å finne det, sier Australias koordinator for leteaksjonen Judith Zielke.

Hun er i Malaysas hovedstad Kuala Lumpur for å ha møter med malaysiske myndigheter. Australias trafikksikkerhetsmyndigheter sier at det publikum stadig melder om at gjenstander de mener stammer fra det mystiske flyet, blir funnet på strendene vest i Australia.

Se grafikk: Her er de mest sannsynlige teoriene

Det var like etter midnatt 8. mars i år at Malaysia Airlines MH370 tok av fra Kuala Lumpur med 227 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer om bord.

Flyet skulle til Beijing. Men knappe to timer inn i flyturen forsvant Boeing 777-flyet sporløst fra radaren.

Det siste menneskelige livstegnet fra flyet var et enkelt «Good night, Malaysian 370» klokken 01.19. Da befant det seg i 35.000 fots høyde øst for Malaysia.

Siden har forsvinningen vært et mysterium.

Tidligere denne måneden ble søket gjenopptatt, etter å ha ligget brakk i flere måneder. Da var i mellomtiden havbunnen i området der flyet trolig styrtet i havet, blitt kartlagt, for å gjøre nye søk mer effektive.

RUTE: Dette er området som skal gjennomsøkes i jakten på MH370. Kart: Australian Transport Safety Bureau Foto:,

Det er et enormt område på nærmere 60.000 kvadratkilometer som nå er blitt kartlagt.

Det er i dette området etterforskerne tror at MH370 gikk tom for drivstoff og styrtet i havet, en teori som støtter seg på analyser av signalene mellom flyet og en satellitt.

-Vi er forsiktige optimister; forsiktige fordi det er mye teknisk utstyr som skal virke, optimister fordi vi tror på at analysen vår er riktig. Men det er et svært stort område vi nå skal undersøke, sa Martin Dolan, som er leder for det australske transportsikkerhetsbyrået til CBS, da søket ble gjenopptatt

INTERAKTIV VG-GRAFIKK:Flymysteriene som rystet en hel verden

Helt siden mai har to forskningsskip drevet en nitid kartlegging av det aktuelle havområdet, med sonar. Slik har de kunnet lage tredimensjonale kart over havbunnen. Dette området var tidligere ikke særlig godt kartlagt, og etterforskerne håper de nye kartene skal gjøre det mulig å drive et effektivt søk på havbunnen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder