Trump ønsker seg Oprah som partner

Neil Young hardt ut mot Donald Trumps låtbruk under kunngjøringen

Donald Trump tror han kunne vunnet lett med talkshowdronningen Oprah Winfrey på laget i presidentvalget.

Den eksentriske mangemilliardæren kom tirsdag seilende ned en rulletrapp og entret scenen i Trump Tower for å fortelle at han vil delta i kappløpet om å bli republikanernes presidentkandidat neste år.

I et intervju med fjernsynskanalen ABC i etterkant av lanseringen, forteller Trump at talkshowdronningen Oprah Winfrey ville vært den perfekte visepresidentkandidat.

– Jeg tror vi ville vunnet lett. Hun er fantastisk, hun er talentfull, hun er en venn av meg, sier Trump til kanalen.

Det er ikke første gang amerikaneren foreslår Oprah Winfrey som partner. Allerede i 1999 snakket Trump om å stille sammen med den folkekjære kjendisen. Én ting er i hvert fall sikkert: Sammen ville de to utgjort et meget pengesterkt team.

– Jeg trenger ingens penger, jeg er skikkelig rik, sa Trump under lanseringen av sitt kandidatur.

Ifølge Forbes står Trump og Winfrey oppført med en nettoformue på henholdsvis fire og tre milliarder dollar.

PENGESTERK DUO: Om Donald Trump får med seg Oprah Winfrey som partner i presidentvalget neste år, vil de tilsammen være gode for over 50 milliarder kroner. Foto:Charlie Neibergall, Nicholas Kamm,AP, AFP

Får kjeft av Neil Young

Den kanadiske rockestjernen Neil Young misliker sterkt at Donald Trump brukte låten «Rockin' In The Free World» da han lanserte sitt presidentkandidatur, skriver NTB.

Få timer etter Trumps offentliggjøring sendte Neil Young ut en kunngjøring der han tok kraftig avstand fra Trumps valg av hans hitlåt fra 1989.

– Han hadde ikke tillatelse til å bruke «Rockin' In The Free World» i forbindelse med at han kunngjorde sitt kandidatur, het det i kunngjøringen fra 69-åringen.

Youngs tidligere bandkollega, David Crosby, gikk også ut på Twitter og bekreftet at Young ikke hadde tillatt sangbruken:

ROCKELEGENDE: Neil Young. Foto:Julie Jacobson,Ap

– Jeg snakket med Neil i morges, og han hadde ikke gitt tillatelse. Trump har yppet til kamp med feil type, en dårlig idé, skriver Crosby på sin konto.

Young gjorde det videre klart at han slett ikke støtter Donald Trump, men at han derimot stiller seg bak Bernie Sanders – kjent som den eneste sosialisten i Senatet – som håper å bli demokratenes kandidat.

Artisten, som en gang i tiden snakket varmt om president Ronald Reagan, sympatiserer nå med venstresiden, særlig i spørsmål knyttet til miljøvern.

Les om hver enkelt kandidat som har kunngjort, se hvordan de ligger an og les ekspertvurdering i VGs store grafikk.

– Kjøpte rettighetene

Ifølge New York Post sier en av Trumps kampanjemedarbeidere at de hadde kjøpt rettighetene til å bruke låten under lanseringen av Trumps kandidatur.

– Selv om de har forskjellige politiske standpunkt er Trump en stor tilhenger av Neil Young. Vi kommer uansett ikke til å bruke sangen igjen. Det finnes nok av andre låter å velge mellon, sier en talsperson for Trump til avisen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder