LØFTES BORT: Slektninger og redningsarbeidere bærer kisten til en mann som ble drept i bombeangrepet mot et helsesenter i Peshawar i Pakistan. Foto: REUTERS
LØFTES BORT: Slektninger og redningsarbeidere bærer kisten til en mann som ble drept i bombeangrepet mot et helsesenter i Peshawar i Pakistan. Foto: REUTERS

Bombeangrep mot vaksinestasjon i Pakistan

UTENRIKS

Minst to personer ble drept da en bombe eksploderte i nærheten av en gruppe helsearbeidere som drev med poliovaksinering i Peshawar i Pakistan mandag.

Publisert:

Bomben var plassert rett utenfor en klinikk i Sulemankhem, i utkanten av provinshovedstaden Peshawar i det nordvestlige Pakistan.

En politikilde sier til nyhetsbyrået Reuters at to personer ble drept, og tjue personer såret i angrepet. Ifølge andre politikilder kan så mange som seks personer være drept.

Volden øker

Vold fra islamistiske grupper er økende i landet, noe som undergraver statsminister Nawaz Sharifs innsats for å roe situasjonen ved å åpne fredssamtaler med Taliban.

Angrepet mandag er også det siste i en rekke angrep mot helsearbeidere i Pakistan, etter at Taliban har fordømt vaksinasjon som et vestlig komplott for å sterilisere muslimer.

Rammer sykdomsutryddelsen

Slike angrep bidrar til å hemme innsatsen til helseorganisasjoner som prøver å utrydde polio. Viruset kan føre til permanent lammelse kun noen timer etter en infeksjon.

Pakistan er et av tre land i verden hvor polio fortsatt er endemisk, i tillegg til Afghanistan og Nigeria. Åtte nye tilfeller av polio ble rapportert i Pakistan sist uke, ifølge Global Eradication Initiative.

Her kan du lese mer om