REDDET UT: Dette er én av de to arbeiderne som ble reddet ut i live fra kullgruven i Guangxi i Kina. Foto: AP

REDDET UT: Dette er én av de to arbeiderne som ble reddet ut i live fra kullgruven i Guangxi i Kina. Foto: AP

Reddet etter én uke i sammenrast gruve

(VG Nett) Her reddes en kinesisk gruvearbeider opp etter å ha vært sperret inne i en oversvømt kullgruve i over én uke.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Kina har vært rammet av en rekke alvorlige gruveulykker de siste ukene, og det har vært langt mellom gode nyhetene. Søndag ble imidlertid to arbeidere reddet ut av en gruve sør i Guangxi etter å ha vært innesperret i de sammenraste gruvegangene.

De skal ha være fanget nede i den oversvømte gruven i over én uke, melder nyhetsbyrået AFP. Verken navn eller tilstand på de to gruvearbeiderne er kjent.

SØRGER: Pårørende har samlet seg utenfor gruven i Guangxi i håp om deres kjære skal reddes opp i live. Mange blir skuffet. Foto: AP

Åtte personer er allerede funnet døde i den samme kullgruven, mens 12 fortsatt er savnet, ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Tøff bransje

Dette er ikke det eneste dramaet i Kina for øyeblikket. Utenfor en rekke gruver samler pårørende seg i håp om at deres kjære skal reddes opp i live.

I en kullgruve i Zaozhuang i Shandong-provinsen brøt det ut brann onsdag kveld, ifølge lokale myndigheter. En av redningsarbeiderne skal ha kollapset i den intense varmen, og da to andre forsøkte å redde ham, skal de ha mistet bevisstheten.

Alle tre døde før nye redningsmannskaper kom til. 28 skal fortsatt være innesperret i den brennende gruven.

I en jerngruve i Weifang er 21 arbeideren innesperret etter at det strømmet vann inn i gruvegangen.

Flere tusen dør

Det går sjelden lang tid mellom ulykkene til kinesiske gruver, til tross for at myndighetene forsøker å bedre forholdene. I 2010 døde hele 2433 mennesker i landets gruver - mer enn seks stykker hver eneste dag.

Arbeidstakerorganisasjoner mener imidlertid at de reelle tallene er langt høyere, fordi de ansvarlige underrapporter i frykt for sanksjoner og økonomiske tap.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder