Smart-kidnappingen: - Giftet seg med kidnapperen

(VG Nett) Samme natt som hun ble bortført, skal Elizabeth Smart ha giftet seg med kidnapperen Brian Mitchell i en bisarr seremoni.

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

-Det er ikke tvil om at han var besatt av Elizabeth, at han vlle ha henne, sier Elizabeths tante, Angela Dumke, til New York Times. Hun tror på teorien om at polygami var et motiv for å kidnappe Elizabeth Smart.

Elizabeth Smart satt i avhør i en time før hun fikk treffe sin familie da hun ble funnet onsdag. Ifølge politikildene skal hun ha lagt frem skarpe detaljer og ha hatt god hukommelse fra de ni månedene hun levde sammen med den selvutnevnte pastoren. Informasjonen hun kom med skal ha ledet politiet til andre vitner som har bekreftet hennes historier.

- Flerkoneri

Ifølge FBI-kildene skal Elizabeth ha bekreftet at hun ble tvunget inn i «flerkoneri». Samme natt som hun ble kidnappet skal hun en i bisarr seremoni ha måttet «gifte» seg med kidnapperen Brian Mitchell, melder NBC News. Kildene skal ikke ha utdypet forholdet noe utovder dette.

Politisjefen i Salt Lake City, Rick Dinse, sier at pastoren regner seg for å være polygamist, det vil si tilhenger av flerkoneri. Men politisjefen sier at de ikke har noen grunn til å tro at dette er tilfelle.

- Jeg vil ikke knytte hans forhold til Elizabeth til flerkoneri, sa Dinse i en kommentar til AP i går kveld.

Tidligere mormoner

Ifølge NBC News skal Brian Mitchell tidligere ha vært medlem i mormoner-kirken. Men han har brutt med mormonerne og ifølge politiet utgir han seg nå for å være profet «betalt av Gud».

Elisabeth Smart skal ha forklart til politiet at hun ble holdt i fjellene like utenfor Salt Lake City, sier faren hennes Ed Smart til NBC News.
En talsmann for familien sier at Elizabeth ikke hadde mulighet til å flykte «fordi hun hele tiden hadde med seg to personer som passet på henne».

Øyeoperasjon

Da politiet fant jenta sammen med Mitchell og hans kone Wanda, var alle tre ikledd parykker og solbriller. Men Elizabeth nektet for at hun var Elizabeth Smart. Hun hevdet at hun var sammen med sine foreldre og ville ikke ta vekk solbrillene. Ifølge politiet hevdet hun at hun nylig hadde tatt en øyeoperasjon.

- Vi tok henne til side og hun falt på en måte bort. «Jeg vet hvem dere tror jeg er. Dere tror jeg er Elizabeth Smart som rømte av gårde,» forteller en politimann om pågripelsen til AP.

- Hjertet hennes slo så hardt at jeg nesten kunne se det gjennom brystet, sier politimannen.

Fagfolk og politi mener en form for hjernevasking kan ha ført til at de klarte å holde Elizabeth under kontroll slik at hun ikke forsøkte å rømme. Ved å frarøve henne sanseinntrykk, samtidig som de vekselvis opptrådte vennlig og truende mot henne.

enne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder