Nedfrosset norsk bestefar vises frem for millioner av mennesker på TV

(VG Nett) 21 år etter sin død når nedfrossede Bredo Morstøl ut til mange millioner mennesker verden over.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Giganten ABC World News har nemlig laget en reportasje om nordmannen som har ligget nedfrosset i fjellandsbyen Nederland i Colorado siden 1989. Nyhetssendingen når ut til rundt sju millioner mennesker bare i USA, og sendes også av kanaler i en rekke andre land.

Nordmannen Trygve Bauge finansierer nedfrysingsprosjektet, i håp om at bestefaren en gang kan få livet tilbake. Hver måned betaler han en person som kommer og fyller på tørris hos bestefaren i fjellene i Colorado.

VGTV:Møt Trygve Bauge i «Et rikere Norge»

- På en måte er det bisart, men på den andre siden er det et vitenskapelig eksperiment. Jeg har en jobb å ta meg av. Det er å bevare miljøet hans og se hva som skjer. Men ja, det er litt rart, sier «ismannen» Bo Shaffer til ABC News.

Saken fortsetter under bildet.

GLAD I LIVET: Trygve Bauge (50) er fryktelig glad i livet - og gjør det han kan for å ta vare på det. Foto: Gyda K. Hesla, VGTV

Nedfrossede Morstøl har lenge vært en attraksjon i den lille byen Nederland. ABC World News vektlegger også at han, 21 år etter sin død, bidrar med økonomi til samfunnet i Colorado. «Frozen Dead Guy Days» festival arrangeres en gang i året, og trekker tusener av mennesker til Nederland. Dette bidrar til at butikker overlever en heller tung vintersesong i byen med rundt 1500 innbyggere, ifølge ABC News.

Saken fortsetter under bildet.

MINUS HUNDRE GRADER: I denne kisten overstrødd med tørris ligger Bredo Morstøl. Foto: ABC World News


Les også:Mange 1000 feiret nedfrosset nordmann
Les også:Er dette verdens sykeste festivaler?

Barnebarnet Trygve Bauge er i det hele tatt svært opptatt av livsforlengelse.

- Jeg vil også bli frosset ned når jeg en gang dør. Det handler om kanskje å kunne kjøpe seg en ekstra mulighet til for å kunne leve, sa Trygve Bauge da VGTV møtte ham i 2007.

KONKURRANSE: Kisteløp er et av punktene i Frozen Dead Guys Days i den amerikanske byen Nederland. Her er laget The Fat Mints i aksjon. Foto: Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder