PARADIS-ØY: Studentene Tina Kløvstad Farsund (20), Charlotte Emilie Leikanger (20), Gry Sagvold (19) og Christine Bakkan (20) koser seg på stranden like ved studiesenteret. Foto: THOMAS ANDREASSEN

Bali skremmer ikke norske studenter

BALI (VG) Norske ex. phil.-studenter strømmer tilbake til Bali.

Trond Viken
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

- Dersom du skal la være å dra fordi det har skjedd terroraksjoner, er du ikke trygg noe sted. Blir du hjemme har dessuten terroren vunnet, sier Gry Sagvold (19) fra Oslo.

VG treffer henne sammen med flere av de norske ex. phil.-studentene på den flotte stranden like ved Bali Studiesenter (BSS).

Idyllisk

Den idylliske skolen er en del av resort-hotellet Amanda, der studentene bor i fasjonable bungalower under studiene.

- Det er kjempeflott her, og gir en utrolig spesiell studieopplevelse, forsikrer Sagvold.

I eksotiske klasserom lærer ungdommene om Platons idélære og om den store tenkerens syn på hvordan en idealstat bør se ut.

- Mange har spurt meg om jeg ikke er redd for å studere her etter det som har skjedd. Det kan virke som at alle andre enn jeg selv har bekymret meg for at Bali igjen skal bli rammet av terror, sier Tina Kløvstad Farsund (20).

Skoledagene varer i tre timer og gir studentene mer enn nok fritid.

Hver helg er fortsatt de fleste en tur på byen i Balis turisthovedstad Kuta, der terrorbombene smalt.

- God stemning

- Det er god stemning og hyggelige folk her. Et semester på Bali er noe mange drømmer om. Det er med god grunn, smiler Christine Bakkan, vassende i varmtvannet.

Ingen av de norske studentene ved Bali Studiesenter, som VG har snakket med, frykter en ny terrorkatastrofe på den populære ferieøya.

- Dette semesteret har tilstrømningen vært god. Vi er på vei tilbake mot gamle høyder, sier filosofilærer Finn Jor ved Bali Studiesenter.

Han var sentral under etterarbeidet og evakueringen av de norske studentene for to år siden.

De første semestrene etter terrorangrepet var det nesten ingen studenter. Men skolen ga ikke opp. Og nå strømmer de norske studentene tilbake.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder