IS DREVET PÅ FLUKT: Her er en soldat fra Den frie syriske armé avbildet foran grafitti laget av IS i den syriske byen Jarablus, som ligger på grensen til Tyrkia. Foto: AP

IS eliminert fra Tyrkia-grensen

IS har mistet den siste strekningen de kontrollerte langs grensa til Tyrkia, ifølge et tyrkisk nyhetsbyrå og menneskerettsgruppa SOHR.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tyrkiske regjeringsstyrker og tyrkisk-støttede opprørsgrupper sto sammen om erobringen av grensestrekningen mellom Sajur-elva og Al-Rai, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Dermed har IS mistet sin siste forbindelse med utenverdenen, som ekstremistorganisasjonen brukte til å hente forsyninger, våpen og utenlandske rekrutter.

Det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu melder at det var tyrkisk-støttede opprørere i Den frie syriske hær som ryddet området mellom Azaz og Jarablus for IS-styrker.

Tyrkia har de siste ukene iverksatt to væpnede intervensjoner i Syria i en operasjon som tar sikte på drive IS bort fra grensa og samtidig legge hindringer i veien for de USA-støttede kurdiske YPG-styrkene, som også bekjemper IS.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder