LATTERLIGGJØRES: Kim Jong-un var nylig på besøk hos et barnehjem. Kosedyrene på hyllen bak lederen har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier og i pressen. Foto: SipaUSA,

Kim Jong-un avbildet med «parrende» kosedyr

Bilder av Nord-Koreas leder, Kim Jong-un (31), og to parrende kosedyr vekker oppsikt verden over.

  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over fem år gammel

Kim Jong-uns fravær fra det offentlige liv og påfølgende fotoseanse der han gikk med stokk, har satt en rekke ulike kreative teorier i sving de siste ukene. Man skulle derfor tro at bildene fra 4. november, der lederen viser seg uten stokk for første gang på lang tid, skulle vekke oppsikt.

FRISKMELDT?: 4.november viste Kim Jong-Un uten stokk. Foto:Kns,Afp

Bildet har imidlertid havnet i skyggen av en annen fotoseanse fra 26. oktober, der lederen har latt seg avbilde på et barnehjem i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang.

Ukjent spøkefugl hylles

Bildet, som nå deles hyppig i sosiale medier, viser Jong-un ved en barneseng med sigarett i hånden. I bakgrunnen er to kosedyr plassert i en kompromitterende stilling.

Det er ikke klart om noen med overlegg plasserte bamsene - som ser ut til å kose seg - i stillingen. Men bildet har vakt oppsikt i store internasjonale medier som amerikanske The Washington Times og britiske Daily Mail og The Telegraph, hvor flere omtaler personen bak kosedyr-plasseringen som en modig spøkefugl.

KOMISK: Kosedyrene på barnehjemmet er satt i en parende stilling. Legg merke til det lure blunket og smilet til den blå bamsen. Doraemon, den blå bamsen med rød hale (ikke synelig på bildet), er forøvrig kjent fra en japansk TV-serie. Foto: SipaUSA,

Spekulasjoner

Spekulasjonene rundt Kim Jong-uns helsetilstand skjøt fart etter at statslederen uteble ved en stor feiring av Nord-Koreas arbeiderparti.

I slutten av oktober hevdet etterretningstjenesten i Sør-Korea at de hadde funnet svaret på gåten. Ifølge sekretæren til en sørkoreansk opposisjonspolitiker, skal de ha informert landets nasjonalforsamling om at en utenlands lege i september fjernet en cyste fra Kim Jung-uns høyre ankel.

På det lukkede møtet skal etterretningstjenesten også ha sagt at det er fare for tilbakefall på grunn av Kims overvekt, røykevaner og hans strenge timeplan.

Etterretningstjenesten har tidligere hatt vekslende hell med å treffe i sine observasjoner av Nord-Korea.

Blant spekulasjonene som har florert i internasjonal presse, er at Kim skal ha operert ankelen, at han har skadet beinet på grunn av overvekt, og at han lider av urinsyregikt, diabetes og høyt blodtrykk.

I slutten av september hevdet statlig kontrollert media i Nord-Korea at Kim Jong-un var syk, eller «led av ubehag».

Men 3. oktober avviste Nord-Koreas FN-ambassadør at statslederen skulle være syk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder