Kinesisk nyhetsbyrå: Panda (6) spilte gravid for å få mer mat

Måtte avlyse direktesendt panda-fødsel

Har du noen gang hørt om en mer utspekulert panda?

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det som skulle være den første direktesendte panda-fødselen i historien ble avlyst etter at den sleipe bamsen ble avslørt som bløffmaker.

Det er Xinhuanet som forteller om den nokså spesielle situasjonen som skjedde i et avlssenter for pandaer i Chengdu, Kina.

Bedre boforhold

Seks år gamle Ai Hin viste alle tegnene på graviditet, og ble flyttet til bedre fasiliteter for 24-timers oppfølgning. Gravide pandaer får gjerne mer frukter, bambus og stell av dyrepasserne. I tillegg får de egne enkeltrom med fordeler som air-condition, til forskjell fra resten av gruppen.

Da er det kanskje ikke rart at Ai Hin fortsatte sitt spill for galleriet. Og det var ikke før et par måneder senere at de ansatte oppdaget hva den utspekulerte bjørnen hadde gjort.

Ikke uvanlig

Ifølge dyrepasserne er pandaer svært intelligente dyr, og Ai Hin er aldeles ikke den første bjørnen som prøver seg på denne manøveren

– Noen smarte pandaer har brukt dette til sin fordel for å forbedre livskvaliteten, sier pandaekspert Wu Kongju til Xinhuanet.

Falsk graviditet, såkalt «phantom-pregnancy», er ikke uvanlig hos denne arten, ei heller andre dyrearter. Denne falske graviditeten viser seg gjennom blant annet redusert appetitt og redusert aktivitetsnivå.

Ai Hin ble født i Japan i sammen med sin tvillingbror. Tvillingparet ble raskt stjerneattraksjoner og ble flyttet til Kina i 2012.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder