Trump lar overfallssiktet kampanjeleder fortsette

Programleder til Trump: – Et argument til en femåring

Vil ikke støtte en annen nominert kandidat

NEW YORK (VG) At politiet har tatt ut siktelse mot kampanjelederen, hindrer ikke Donald Trump å la ham fortsette i jobben.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Forretningsmannen og den republikanske presidentkandidaten Donald Trump (69) er igjen i hardt vær.

Tirsdag ble det kjent at hans kampanje- og pressesjef Corey Lewandowski er siktet for kroppskrenkelse etter at han angivelig skal ha overfalt reporteren Michelle Fields fra nyhetsbyrået Breitbart.

Det er sluppet en overvåkningsvideo som viser hendelsen som nå har endt i siktelse.
VGTV: Her griper han tak i TV-reporteren

I natt deltok Trump på et folkemøte i Milwaukee, Wisconsin i regi av CNN sammen med sine partifeller, Texas-senator Ted Cruz (45) og Ohio-guvernør John Kasich (63).

Slik kan han stoppes: Trikset som kan knuse Trump

Slår tilbake mot reporter

«The Donald» ble grillet om siktelsen av CNN-vert Anderson Cooper. På spørsmål om Lewandowski får fortsette i sin stilling, svarte Trump:

– Ja, det gjør han. Jeg har sett på videoen, det er min video.

Forretningsmannen hevder at reporteren har endret historien sin etter at det ble klart at det fantes overvåkningsbilder fra hendelsen. Fra lommen dro han frem en forklaring hun skal ha gjort, og leste opp at hun nesten falt på bakken, men at hun klarte å holde balansen.

LESTE OPP FORKLARING: Under folkemøtet i Wisconsin natt til onsdag leste Donald Trump opp en forklaring som Breibart-reporteren skal ha gitt. Foto: Darren Hauck Afp

Trump mener at dette ikke stemmer overens med det man ser på videobildene. Fra scenen i Milwaukee hevdet eiendomsmogulen at den samme reporteren grep tak armen hans.

– Armen min har ikke vært den samme etter det, folkens, sa Trump og lo, og la til at han kanskje burde anmelde henne.

Les på VG+ i dag: Tatoverer Bernie Sanders' ansikt på kroppen

Kone-krangel

Trumps rival Ted Cruz var klar på at kampanjelederen burde fått sparken.

– Selvfølgelig. Det burde ikke være komplisert. Kampanjemedarbeidere skal ikke fysisk angripe pressen, sa Texas-senatoren og fortsatte:

– Dette er forenlig med mønsteret i Trump-kampanjen. En kampanje bygd på angrep og krenkelser.

Også John Kasich sier at han hadde gitt kampanjelederen sparken om han hadde vært Trump.

Gjennom påsken har Cruz og Trump vært i strupen på hverandre i en krangel der konene deres ble blandet inn i. Først anklaget Trump Ted Cruz for å spre nakenbilder av hans kone Melania, og truet med å avsløre hittil ukjente hemmeligheter om Cruz' kone Heidi.

Mulig førstedame: Slik er Melanias luksusliv

Kort tid etterpå anklaget Cruz Trump for å stå bak en nyhetsartikkel i National Enquierer om at han har hatt minst fem utenomekteskapelige forhold.

Cruz ble presset av Anderson Cooper på å komme med bevis på at Trump plantet historien - noe han ikke kunne. Senere ble Trump spurt ut om krangelen.

– Det var ikke jeg som begynte, svarte forretningsmannen og fikk umiddelbar reaksjon fra Cooper:

– Det er et argument til en femåring.

USA-ekspert: – Trump ligger an til å bli USAs president

Dårlig uke

Nominasjonsprosessen fortsetter frem til juni, og det er knyttet stor spenning til hvorvidt Trump kommer til å klare å skaffe seg majoriteten av delegatene. På spørsmål om Trump kunne love at han vil støtte en eventuell nominert som ikke er han selv svarte forretningsmannen:

– Nei, det vil jeg ikke. Cruz sier stort sett det samme. Han trenger ikke å støtte meg.

Det er ikke særlig gode dager for «The Donald», som leder soleklart foran sine partifeller: Texas-senator Ted Cruz (45) og Ohio-guvernør John Kasich (63).

Mandag denne uken gikk toppstrategen i en av Trumps støttegrupper av med umiddelbar virkning.

I et åpent og brutalt brev forklarer Stephanie Cegielski hvordan hun har mistet troen på sin egen kandidat. Hun skriver blant annet:

«Hans kandidatur var et protest-kandidatur. Og jeg tar nå fullt ansvar for å ha hjulpet til med å skape et monster og vil si ifra til alle dere, som i likhet med meg, ønsket at Trump skulle være ekte vare.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder