BRANN I HOTELLET: Petter og Gunhild Stordalen bodde på The Address som nyttårsaften sto oppslukt av flammer. Her er de avbildet ved en annen anledning tidligere i sommer. Foto: Magnus Sandberg , VG

Petter Stordalen midt i Dubai-branndrama

– Vi er ute derfra nå, sier han til VG

Nyttårsfeiringen tok en dramatisk vending for Petter og Gunhild Stordalen da det begynte å brenne voldsomt i femstjernershotellet The Address.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det profilerte ekteparet bodde nettopp på The Address i downtown Dubai da det begynte å brenne ved 22-tiden lokal tid.

Få de siste oppdateringene her: Dubai-hotell i full fyr nyttårsaften

VG var i kontakt med Petter Stordalen en knapp halvtime senere, ved 22.30-tiden lokal tid. Da var Stordalen på vei bort fra området, men hadde verken tid eller ønsket å si noe mer før han var i sikkerhet.

En halvtime senere - ved 23-tiden lokal tid - var han heller ikke snakkesalig etter den dramatiske timen og ba om forståelse for at han ikke ville si annet enn å bekrefte at de var trygge.

– Vi er ute derfra nå, sa en ordknapp Stordalen på telefon fra Dubai til VG.

I FULL FYR: Tross overtenning, melder politiet i Dubai at alle hotellets beboere - inkludert ekteparet Stordalen - ble reddet ut og ingen skal ha blitt skadd i brannen på The Address. Foto: Afp Foto: ,

Myndighetene melder på Twitter at 16 personer ble lettere skadet og én person moderat skadet i brannen på luksushotellet. I tillegg døde én person som følge av hjerteinfarkt.

Det er foreløpig ukjent hvordan brannen oppsto. Det ble tidlig spekulert i om det var det årlige nyttårsfyrverkeriet ved nærliggende hotellet Burj Khalifa som kunne ha startet brannen, men brannen startet altså to timer før midnatt lokal tid.

Tidligere på kvelden postet Petter Stordalen et bilde av seg selv og sin kone på Facebook i blå nyttårshabitt, klar for fest. Dette bildet ble senere fjernet fra hans Facebook-side da den voldsomme brannen ble kjent.

Ifølge Stordalens Facebook-side har han og Gunhild oppholdt seg i Dubai i nærmere to uker, ettersom han den 19.desember postet et bilde av seg selv foran verdens høyeste skyskraper - og for anledningen, verdens største juletre - Burj Khalifa.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder