Tidligere overgrepsoffer til VG: - Mange i Rotherham bør skamme seg

ROTHERHAM (VG) - Det knuser hjertet mitt at så mange har
måttet gjennomgå det samme som meg, sier et tidligere overgrepsoffer.

Publisert:

Utenfor politihuset i Rotherham fortsetter noen titall demonstranter fra English Defense League å demonstrere for at politisjefen skalfå sparken.

En rapport som ble lagt frem denne uken konkluderer med at myndighetene sviktet på alle plan da minst 1400 unge jenter ble ofre for groveovergrep som voldtekt og menneskehandel mellom 1997 og 2013.

Demonstrantene er i all hovedsak hvite menn, men en av de som demonstrerer skiller seg synlig ut. Rebecca Wasser (29) er halvt filippinsk, og har kommet fra Birmingham for å demonstrere i Rotherham.

Ble misbrukt da hun var syv år

- Jeg ble så opprørt og forbannet da jeg hørte at 1400 unge jenter var blitt seksuelt misbrukt her i Rotherham. Det knuser hjertet mitt at så mange har måttet gjennomgå det samme som meg. Jeg er åpen om min historie fordi jeg ikke skammer meg. Det skal ikke ofrene i Rotherham heller gjøre, for det er ikke deres feil, sier Rebecca Wasser til VG.

Hun forteller at de seksuelle overgrepene mot henne skjedde da hun var i alderen syv til elleve år. Moren skjønte til slutt at noe var galt, og tok med seg datteren og flyttet til en annen by.

- På et tidspunkt ble jeg seksuelt misbrukt av flere voksne menn, slått og brent med sigaretter. Det har ødelagt store deler av livet mitt og jeg har slitt mye, men jeg har fått hjelp til å komme videre. EDL har også tatt meg varmt imot, og de er familien min nå, sier hun.

- Kan være toppen av isfjellet

Selv sier hun at hun har fått god hjelp av sosialtjenestene, men samtidig mener hun at det er mange jenter og gutter som har opplevd overgrep og som ikke får den hjelpen de trenger.

- Vi har hørt om mange slike saker i Storbritannia, men det som gjør Rotherham så spesielt, er at det har pågått i en årrekke mens de ansvarlige myndighetene visste om det som foregikk. Dette kan være toppen av isfjellet, og det er skammelig. Det er mange her som burde skamme seg, sier hun.

VG har tidligere omtalt at Laura Wilson er en av Rotherhams mange sviktede barn. Meldinger om overgrep, mishandling og tenåringsgraviditet ble lagt i en skuff. To måneder senere ble 17-åringen drept.

Frem til sin død var Laura innom 15 forskjellige etater i kommunen.

Lauras liv representerer et utall skjebner som skjuler seg blant de 1400 overgrepene som har blitt avdekket i byen Rotherham. Overgrep som aldri fikk den nødvendige oppfølgingen av det offentlige.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder