SYK: Andreas Lubitz skjulte sykdommen sin. Det ble klart etter at politiet fant istykkerrevne sykmeldinger hjemme i hans leilighet. Nå er også de siste emailen han sendte til sin terapeut publisert. Foto: , Ap

Germanwings-ulykken: Andreas Lubitz sendte desperat email til legen to uker før han styrtet flyet

Nå har den siste korrespondansen 27-åringen hadde med sin lege blitt publisert - og de tegner et bilde av en syk ung mann.

Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den 24. mars 2015 klokken 10.41 styrtet et Germanwings-fly i de franske Alpene på vei fra Barcelona til Düsseldorf. Det er en av de mest omtalte flykrasjene i nyere tid.

Om bord var 144 passasjerer og seks besetningsmedlemmer. En av dem var annenpiloten Andreas Lubitz (27). Det var han som styrtet flyet.

I tiden etter flystyrten ble flere sider av 27-åringen sykdomshistorie avslørt i pressen. Noe av det som kom frem var at han hadde vært under medisinsk behandling for angst, depresjon, synsproblemer og selvmordstanker.

Da han studerte ved Lufthansas pilotskole i USA skal han ha fått psykiatrisk behandling i halvannet år, og i en periode ha vært oppført som «ikke egnet til å fly».

Han skal riktignok ha forsøkt å skjule sykdommen, da politiet etter styrten fant istykkerrevne sykmeldinger i leiligheten hans.

VG-spesial: Dette er ofrene fra dødsflyet

KRASJSTEDET: Slik så det ut på stedet der Germanwings-flyet krasjet en uke etter styrten. Det tok nesten to måneder før alle ofrene var identifisert. Foto: Handout , Reuters

Måtte ha godt lys for å se

Den tyske avisen Bild har nå publisert de siste e-postene han skrev med sin lege, før han bestemte å ta med seg 149 mennesker inn i døden.

Den siste emailen ble sendt kun to uker før styrten.

Til sin lege beskriver han ifølge Bild sin store angst for å kunne bli blind. Han beskriver sine symptomer slik:

«Hvitt fremstår ikke lenger som hvitt og belysningen må være god, om jeg i noen grad skal kunne se».

Germanwings-kapteinen: – Åpne den jævla døren

– Jeg har angst for å bli blind

E-posten avslører også at Lubitz tok den høyeste dosen av Mirtazapine, som er et anti-depressiva.

Videre skriver 27-åringen at den økte bruken av medisin har ført til at han ble mer rastløs.

Les også: Kapteinen skal ha forsøkt å komme inn i cockpit med øks

«Med den høyere dosen har jeg blitt mer urolig og opplever også panikk med tanke på øynene mine», skal han ifølge Bild ha skrevet før han fortsetter:

«Jeg har angst for å bli blind, og når fikseringen på øynene vedvarer så sirkler stadig tankene rundt dette. Stresset øker, noe som fører til langvarig søvnproblemer og at jeg blir nedkjørt».

Lubitz skal ha vært i kontakt med 41 leger vedrørende sin situasjon.

Den endelige rapporten om styrten bli offentliggjort den 13. mars.

Her er alle sakene vi har skrevet om Germanwings-styrten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder