MANGE PLANER, LITE TID: Anthony Scaramucci var Trumps kommunikasjonssjef i bare 10 dager. Han hadde store planer om å forbedre Trumps relasjoner med pressen. Foto: Jim Watson AFP

Anthony Scaramucci ville «menneskeliggjøre» presidenten

Anthony Scaramucci hadde store planer om at Det hvite hus skulle produsere mer positivt medieinnhold og fremstå mer profesjonelt, viser et notat fra søndag.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Anthony «The Mooch» Scaramucci måtte mandag fratre sin stilling etter å ha sittet som kommunikasjonssjef i knappe 11 dager.

Nå viser et notat fra søndag den 30. juli at den ferske kommunikasjonssjefen hadde store planer om å gjøre flere endringer i presidentens kommunikasjonsteam, melder CNN.

Scaramucci sendte dokumentet med notatet fra søndag til CNN, etter at det først hadde blitt publisert av Mike Cernovich, en medieprofil som tilhører den alternative ytre høyre-bevegelsen i USA.

Ifølge notatet publisert av CNN ville Scaramucci forsøke å forbedre relasjonene mellom Trump-administrasjonen og pressen.

VG +: Anthony Scaramucci: Inn og ut på 11 dager

– Behandle folk med respekt

I notatet skriver han at alle kommunikasjonsansatte skal svare på mail, anrop og meldinger før de går hjem for dagen.

– Folk kommer kanskje ikke til å like svarene våre – men de skal alltid behandles profesjonelt og med respekt.

Under en skandaleintervju fredag hadde likevel kommunikasjonssjefen selv unnlatt å følge sine egne gode råd. Han kalte kollega Reince Priebus «faen ta paranoid-schizofren» og kom med uttalelser som «Jeg er ikke Steve Bannon. Jeg prøver ikke å suge min egen pikk».

Pressesekretær Sarah Sanders i Det hvite hus sa under en pressekonferanse mandag at Trump mener noen av uttalelsene Scaramucci har hatt i media har vært upassende.

Ifølge notatet var det første på Scaramuccis kommunikasjonsplan å ha et møte med den nye stabssjefen General John Kelly om endringene.

Møtet de to hadde mandag handlet i stedet om at Scaramucci skulle fratre sin stilling.

VG-Leder: Det hvite galehus

Ville «menneskeliggjøre» Trump

Scaramucci hadde store planer om å produsere mer positivt medieinnhold fra Det hvite hus slik at kommunikasjonsteamet kunne bruke færre ressurser på å respondere på negative saker.

Han foreslo at presidenten skulle publisere jevnlige kronikker, delta i uformelle samtaler med andre politikere og svare på spørsmål på egne live-sendinger.

Han skulle også forsøke å «menneskeliggjøre» presidenten.

Det skulle han blant annet gjøre gjennom golf.

– Trump er den beste golferen som har sittet som president. Kanskje vi kan løfte det fram gjennom et nasjonalt lotteri der man kan vinne en runde golf med ham, eller en veldedighetsauksjon.

Les også: «Trumpcare» i fare

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder