Pastoren og barnepiken drapsdømt

(VG Nett) Barnepiken Sara Svensson og den norskættede pastoren Helge Fossmo ble i dag funnet skyldig i drap.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

- Svensson utnyttet

26 år gamle Svensson ble funnet skyldig for drap og drapsforsøk, og ble dømt til tvungen psykiatrisk behandling.

Helge Fossmo ble dømt til livstid fengsel for drapet på sin andre kone Alexandra Fossmo og drapsforsøk mot Daniel Linde, men frifunnet for drapet på sin første kone Hele Fossmo.

«Helge Fossmo har på en hensynsløs måte utnyttet Sara Svenssons kjærlighet til ham og henne avhengighet av ham som religiøs leder», heter det i dommen ifølge NTB.

I tillegg er de to dømt til å betale 800 000 svenske kroner i erstatning, blant annet 350 000 kroner til Daniel Linde og 100 000 kroner til hver av barna til pastoren.

-Dommen vil bli anket, sier Fossmos forsvarer Ola Nordström ifølge NTB.

Anker dommmen

Statsadvokat Anne Sjöblom, aktor i saken, sier hun er skuffet over at pastoren ikke ble dømt for drapet på sin første kone, og varsler allerede nå at påtalemyndigheten vil anke dommen.

-Vi mener det er tilstrekkelige bevis for å dømme ham for overlagt drap på sin første kone, sier Sjöblom til NTB.

Sara Svenssons forsvarer Christer Söderberg snakket med sin klient like etter at dommen i dag.

-Hun ble lettet og er fornøyd med dommen. Det blir ikke aktuelt å anke saken fra vår side. Jeg håper hun slipper belastningen med en ny rettssak, sier han til NTB.

Tiltalt for to drap

Fossmo var tiltalt for å ha drept sin første kone, Helene, i desember 1999, og for å ha påvirket Sara Svensson til å drepe hans andre kone, Alexandra Fossmo (23), 10. januar i år.

I tillegg var Helge Fossmo tiltalt for å ha påvirket Svensson til å skadeskyte naboen Daniel Linde (30) samme natt og for å ha påvirket henne til et drapsforsøk på Alexandra Fossmo i november 2003.

Svensson, som for øyeblikket er innlagt på psykiatrisk sykehus, var tiltalt for å ha medvirket til drap og drapsforsøk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder