SEKS DREPT: Palestinere frakter et offer inn til Nasser sykehuset på Gaza-stripen etter et rakettangrep natt til mandag. Seks personer ble drept. Foto: AP

Seks palestinere drept i nye rakettangrep

Seks palestinere er drept under nye israelske rakettangrep mot Khan Younis-området sør på Gazastripen, ifølge palestinske sikkerhets- og sykehuskilder.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

To palestinske politimenn og fire andre palestinere ble søndag kveld og natt til mandag drept da minst fire israelske raketter ble skutt mot mål sør på Gazastripen.

I tillegg ble 24 palestinere, blant dem flere sivile, såret i luftangrepene.

Omstridt plan

Den foreløpig siste militæraksjonen kom få timer etter at Israels regjering godkjente planen som legger opp til den historiske, israelske tilbaketrekkingen fra Gazastripen.

Planen skal legges fram for nasjonalforsamlingen mandag, og statsminister Ariel Sharon håper et flertall av de 120 representantene i Knesset vil slutte seg til planen. Dersom tilbaketrekkingen blir gjennomført, vil det være første gang Israel avvikler jødiske bosettinger på landområder som palestinerne anser som deler av en fremtidig palestinsk stat. Det antas at planen vil få støtte fra omkring 67 av de folkevalgte.

4.520 drepte

De siste angrepene var rettet mot «væpnede palestinere som hadde nærmet seg israelske styrker», ifølge en talsmann for det israelske forsvaret.

Han la til at det israelske militæret har trappet opp sine aktiviteter i området på grunn av flere titall palestinske bombekasterangrep mot jødiske bosettinger.

De fire rakettene ble avfyrt fra ubemannede fly og kom samtidig med at omkring 30 israelske stridsvogner og pansrede kjøretøyer posisjonerte seg mellom israelske bosettinger sør på Gazastripen og Khan Younis.

Søndagens hendelser betyr at 4.520 mennesker er drept siden det siste palestinske opprøret startet i september 2000, ifølge tall fra nyhetsbyrået AFP.

Volden har tiltatt på Gazastripen de siste ukene etter at den israelske hæren har forsøkt å knuse den væpnede, palestinske motstanden før den planlagte tilbaketrekkingen av soldater og bosettere fra området neste år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder