GLADE: Fire av de thailandske marinesoldatene på vei ut av grotten etter redningsaksjonen. Foto: Thai Navy Seal/via REUTERS

Hovedvannpumpen sviktet rett etter at fotballaget var ute

Kort tid etter at de siste guttene og treneren var reddet ut av grotten, skal hovedvannpumpen ha sviktet. Gjenværende dykkere og redningsarbeidere rakk akkurat å komme seg ut.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Tre dykkere og en lege skal ha vært mer enn 1,5 kilometer inne i grotten, da hovedvannpumpen sviktet, skriver The Guardian. Avisen har snakket med tre australske dykkere som deltok i den siste redningsaksjonen tirsdag.

les også

Grottedramaet i Thailand: Legenes frykt for guttenes helse

Hovedvannpumpen skal ha sviktet kun timer etter at de siste fire guttene og fotballtreneren deres ble reddet ut.

Hvis redningsaksjonen hadde blitt forsinket, kunne svikten ha resultert i en katastrofe, skriver The Telegraph.

Vannet begynte å stige

Redningsarbeiderne inne i grotten skal ha jublet over den vellykkede redningsaksjonen, da hovedvannpumpen sviktet.

les også

Dykkeren Saman Kunan (38) omkom i grotten

De tre australske dykkerne befant seg i nærheten av grotteutgangen, i det som kalles kammer tre, da flere av kollegene kom springende mot dem.

Ifølge The Guardian steg vannet raskt, og de rundt 100 gjenværende dykkerne og redningsarbeiderne måtte skyndte seg mot utgangen. En knapp time senere var alle, også de som befant seg lengst inn, ute av grotten, skriver avisen.

Dykkerne skal ifølge ABC News ha måttet legge igjen mange hundre lufttanker – noen av dem tilhørte den thailandske marinen, mens andre var en gave fra kongen i landet.

Har kjempet mot klokken

Vannpumpene har vært i bruk helt siden det savnede fotballaget og treneren deres ble funnet forrige mandag. De totalt 13 personene ble fanget i grotten 23. juni, da den ble oversvømt etter kraftig nedbør.

Målet har hele tiden vært å pumpe ut så mye vann som mulig, slik at fotballaget kunne fraktes ut samme vei som de kom inn.

les også

Fire gutter reddet ut av grotten

Etter totalt tre redningsaksjoner, ble de siste fire guttene og treneren reddet ut tirsdag.

les også

Hyller redningsaksjonen etter grottedramaet i Thailand

«Wild Boars», som betyr villsvin, er navnet på fotballaget guttene spiller på.

– Vi vet ikke om vi har vært vitne til et mirakel, vitenskap eller noe helt annet. Alle de 13 «Wild Boars» er nå ute av grotten, skrev Thai Navy Seal på Facebook i går.

– Ligger på isolert avdeling

Hele fotballaget får nå behandling på sykehuset i Chiang Rai. De ligger på en isolert avdeling, for å beskyttes fra eventuelle infeksjoner. Det forklarer Dr. Sanjay Gupta, CNNs medisinske korrespondent, til kanalen.

– Når kroppen din er uten naturlig lys så lenge, begynner den å forandre seg. Noe som ofte svekkes er immunforsvaret. Og da kan et patogen være farligere for dem.

Det er derfor foreldrene ikke får lov til å røre barna, fordi «alt er en potensiell trussel», sier Gupta.

– Foreldrene har fått se barna gjennom et glassvindu, sier en talsperson fra helsedepartementet, Tongchai Lertwilairatanapong.

FEIRER: Elever feirer utenfor sykehuset i Chaing Rai, etter at fotballaget «Wild Boars» har blitt reddet ut av den thailandske grotten. Foto: ATHIT PERAWONGMETHA / X02943

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder