TERROR: En turistbuss ble rammet av en bombe 28. desember. Foto: Nariman El-Mofty / TT NYHETSBYRÅN

Egyptiske myndigheter: 40 mistenkte terrorister drept i Egypt

Politiet gikk til aksjon mot mistenkte terrorister i Giza og på Sinai-halvøya.

Myndighetene mistenkte at de drepte planla angrep i forbindelse med feiringen av jul og nyttår. Det kommer frem i en pressemelding fra det egyptiske innenriksdepartementet.

40 personer skal ha blitt drept i aksjonen. Kirker, turistmål og statlige institusjoner skal ha vært målene for de drepte. Sikkerhetsstyrkene beslagla våpen, ammunisjon og eksplosiver i aksjonen.

Det statlige egyptiske nyhetsbyrået MENA skriver at de antatte terroristene døde i skuddvekslinger, melder Reuters.

«Nasjonal sikkerhetsinstitusjoner mottok informasjon om at en gruppe terrorister planla en serie aggressive angrep mot statlige institusjoner, spesielt økonomiske, i tillegg til turistmål, de væpnede styrkene, politiet og kirker», står det i pressemeldingen fra innenriksdepartementet, ifølge AFP.

Politiet gjennomførte aksjoner i Giza og på den nordlige delen av Sinai-halvøya samtidig. I Giza utførte politiet to aksjoner. 14 mistenkte terrorister ble drept i ett av dem, mens i det andre ble 16 personer drept. Ti personer ble drept i byen El-Arish på Sinai.

PÅ VAKT: En sikkerhetsvakt passer på, etter at en turistbuss ble rammet av en bombe 28. desember. Foto: MOHAMED EL-SHAHED / AFP

Offentliggjør bilder

Innenriksdepartementet har ifølge Reuters også offentliggjort bilder av de terrormistenkte. Bildene viser avdøde personer. Likene er omgitt av blod. På gulvet ved siden av dem ligger det skytevåpen.

Antiterroraksjonen kom dagen etter at en bombe tok livet av fire personer i Giza, vest for den egyptiske hovedstaden Kairo. Bomben eksploderte ved siden av en buss med vietnamesiske turister. Tre vietnamesere og en egyptisk guide mistet livet i angrepet. tolv personer ble såret i angrepet.

Ingen har så langt påtatt seg ansvaret for angrepet.

Egyptiske myndigheter har ikke opplyst om dagens aksjon kom i forbindelse med bomben.

Ustabil region

Sinai er en konfliktfylt del av Egypt. Militante islamister har utført flere angrep mot turister og egyptiske sikkerhetsstyrker på halvøya i løpet av de siste årene.

24. november angrep væpnede menn en sufi-moské i byen Bir al-Bed på Sinai. 331 mennesker ble drept og 122 ble skadet i terroraksjonen. Dette er det terrorangrepet som har tatt flest liv i Egypts historie.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder