HARDT SKADET: Den indiske seileren skal være hardt sakdet i ryggen etter ulykken på båten. Foto: Reuters

Alvorlig skadet jordomseiler reddet etter fire dager drivende på sjøen

Den indiske marinekommandøren ble reddet etter å ha pådratt seg en alvorlig ryggskade om bord i båten. Da befant han seg på et av verdens mest avsidesliggende områder.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Abhilash Tomy (39 år), var en av deltagerne under seilerkonkurransen The Golden Globe Race. Konkurransen går ut på å seile jorden rundt alene på kortest mulig tid.

Fredag ble båten skadet etter en storm på sjøen, skriver den tyske avisen Deutsche Welle. Blant annet skal en av mastene på båten ha røket. Under stormen skadet også seileren ryggen, noe som førte til at han ikke kunne bevege seg.

les også

Indonesisk tenåring overlevde 49 dager på flåte

Fanget i sengen på båten klarte han å tilkalle kystvaktene gjennom tekstmeldinger.

Tomy befant seg da omtrent 3500 kilometer sørvest for den australske byen Perth, i et av verdens mest avsidesliggende områder, ifølge redningsmannskapskoordinator Phil Gaden.

Så avsidesliggende lå båten og drev, at den franske redningsbåten måtte seile hele 740 kilometer gjennom Det indiske hav for å nå den 39 år gamle inderen mandag.

REDDET: Abhilash Tomy avbildet 29. juni ombord i båten Thuriya. Foto: DAMIEN MEYER / AFP

– Vi vet at han har skadet ryggen kraftig, og vi tror hans evner til å bevege seg er svært begrenset, sa Gaden til reportere i Canberra.

Tomy skal dog «ha det bra, være bevisst og ved godt mot», ifølge den indiske reporteren Shiv Aroor.

Båten, derimot, skal ha vært svært skadet med utstyr hengende over bord.

Yachten han brukte skal være en kopi av den samme yachten som den berømte seileren Robin Knox Johnston seilte med da han vant det første Golden Globe-løpet i 1969.

les også

Norske Oscar (28) reddet da dansk seilbåt sank

Ifølge Tomys egen hjemmeside, var han den første inderen til å seile jorda rundt i 2013.

På Twitter skriver Indias forsvarsminister Nirmala Sitharaman at den indiske marinebåten INS Satpura kommer til å frakte Tomy videre til Mauritius for medisinsk hjelp.

Deltagerne i Golden Globe-konkurransen startet i den franske byen Les Sables-d'Olonne, der de må seile cirka 30.000 kilometer i et forsøk på å komme seg rundt jorda. Båtene er ikke utstyrt med noen form for moderne teknologi utenom kommunikasjonsverktøy.

Det var 18 seilere som startet i Les Sables-d'Olonne. Blant dem var den norske seileren Are Wiig, som måtte avbryte reisen etter fire uker fordi masten hans røk etter storm på havet.

Turen antas å ta rundt ni måneder.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder