ÅSTED: En politimann patruljerer området ved Plaza Garibaldi i Mexico, der flere ukjente menn åpnet ild fredag.

ÅSTED: En politimann patruljerer området ved Plaza Garibaldi i Mexico, der flere ukjente menn åpnet ild fredag. Foto: Carlos Jasso, Reuters

Fem drept av «mariachi-musikere» i Mexico

Mexicansk politi jakter på væpnede menn kledd som mariachi-musikere som skal ha skutt og drept fem mennesker i et populært turistområde i Mexico by.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

De antatte gjerningsmennene flyktet på motorsykler etter drapene nær Plaza Garibaldi fredag, melder nyhetsbyrået Reuters.

I tillegg til de drepte ble flere mennesker såret da mennene åpnet ild. Gjerningsmennene var utstyrt med rifler og pistoler.

Hendelsen skjedde på samme dag som mexicanerne satte i gang feiringen av landet uavhengighetsdag den 16. september - som markerer begynnelsen av uavhengighetskrigen som begynte samme dag i 1810, og som endte med at Mexico ble en uavhengig stat.

Ifølge lokale reportere er det mye som tyder på at det er bråk mellom rivaliserende karteller som har vært årsaken til hendelsen, skriver Al-Jazeera.

les også

Pågrepet etter skrekkfunn i leir: Skal ha trent opp barn til å begå skoleskytinger

Ifølge politiet begynte gjerningsmennene å skyte klokken 22 lokal tid fredag, og politiet har i ettertid funnet over 60 patronhylser på stedet.

Plaza Garibaldi er et kjent turistmål med mange barer hvor lokale mariachi-orkestre opptrer.

Like i nærheten ligger imidlertid den beryktede bydelen Tepito.

Her har den kriminelle gjengen La Union tilholdssted. Politiet mener den står bak økende narkosalg i den mexicanske hovedstaden.

TRE DREPT: Musikere har samlet seg nær åstedet der tre personer ble skutt og drept av flere personer utkledd som «mariachi-musikere» i Mexico fredag. Foto: Carlos Jasso, Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder