ETTERFORSKES SOM DRAP: Britisk politi utenfor en bolig i New Malden sørvest i London, der den russiske forretningsmannen Nikolaj Glusjkov ble funnet død tidligere denne uka. Foto: AP / NTB scanpix

Eksil-russers dødsfall i London etterforskes som drap

Eksil-russeren Nikolaj Glusjkovs dødsfall i London tidligere denne uka, blir etterforsket som drap, opplyser britisk politi fredag.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ifølge en uttalelse fra britisk politi har obduksjonen av Glusjkov vist at han døde som følge av «trykk mot nakken». Videre understreker de igjen at ingenting tyder på at saken er knyttet til giftangrepet mot den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter i Salisbury.

–Ingenting tyder på at Glusjkov hadde blitt eksponert for gift, heter det i uttalelsen fra britisk politi fredag.

Glusjkov ble funnet død under «uforklarlige «omstendigheter i sin bolig i London tidligere denne uken.

les også

Etterforsker mulig Russland-involvering i 14 dødsfall

FUNNET DØD: Den russiske forretningsmannen Nikolaj Glusjkov ble funnet død i sin bolig i London tidligere denne uken. Bildet er tatt under en rettssak i Russland i år 2000. Foto: Arkivfoto: AP / NTB scanpix.

les også

Eksspion forgiftet: – Dette antyder at Russland ikke har ødelagt alle de kjemiske våpnene sine

Forretningsmannen fikk ifølge britiske medier politisk asyl i Storbritannia i 2010 etter å ha sonet flere år i fengsel for økonomisk kriminalitet i Russland.

Som en forholdsregel har etterforskningen av Glusjkovs dødsfall blitt ledet av antiterrorpolitiet, opplyste britiske myndigheter tidligere denne uken. Det begrunnet de med «noen av forbindelsene som Glusjkov antas å ha hatt».

68-årige Glusjkov var en nær venn av den nå avdøde russiske oligarken Boris Berezovskij. Både han og Glusjkov var sterkt kritiske til Russlands president Vladimir Putin.

Kunngjøringen om at saken etterforskes som drap, kom kort tid etter at en russisk etterforskningskomité kunngjorde at også de ville etterforske drapssaken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder