FORSVANT: Store letemannskap har bistått i søket etter 12 år gamle Dante. Foto: POLISEN

Savnede Dante (12) trolig funnet død

Søket etter den svenske gutten med Downs syndrom ble fredag avsluttet da politiet fant en død person i det aktuelle området.

– Vedkommende er ikke identifisert, men med all sannsynlighet er det Dante vi har funnet, uttalte svensk politi under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Politiet mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt. Familien er informert om at det trolig er Dante som er funnet.

les også

Flere tusen leter etter Dante: – Vi må holde motet oppe

Tente lys

Den omkomne ble funnet ved en kraftstasjon i Falkenberg ved 15-tiden fredag.

Alt av letemannskaper er nå trukket tilbake, skriver svenske medier.

Fredag kveld samlet det seg en rekke mennesker på Falkenberg torg for å tenne lys for Dante.

– Det var mange tårer som rant da jeg fikk vite hva som hadde skjedd, sier en av dem som var ute å lette etter 12-åringen til Aftonbladet.

Også blomster og kosebamser er lagt ned for Dante.

TENTE LYS: Hundrevis av lys lyste opp Falkenberg torg fredag kveld. Foto: Andreas Bardell / ANDREAS BARDELL/AFTONBLADET

Luftetur med hunden

Tolv år gamle Dante, som har Downs syndrom, ble sist sett i boligområdet Tröingeberg ved 17-tiden tirsdag ettermiddag, da han gikk på en luftetur med hunden sin. Bare hunden kom tilbake igjen.

Flere tusen personer har bistått i søket etter den lille gutten. Torsdag informerte politiet om at det hadde blitt gjort funn i saken, uten å spesifisere hva slags funn det dreier seg om.

Letemannskapene har søkt gjennom et stort område i Falkenberg, som ligger ti mil sør for Gøteborg. Mer enn 3000 personer har bistått i søket, ifølge Expressen.

STORE LETEMANNSKAP: Flere tusen personer har bistått i søket etter den svenske tolvåringen. Foto: Andreas Bardell, Aftonbladet

Organisasjonen Missing people er blant dem som har bistått under søket etter tolvåringen. Torsdag fikk letemannskapene fra organisasjonen besøk av Dantes far, som uttrykte takknemlighet overfor de mange tusen personene som bistår frivillig i søket.

– Han sa «Hvordan skal jeg noensinne kunne gi tilbake til de frivillige som hjelper til med å lete etter vår sønn». Da var det mange som fikk tårer i øynene. Det blir mer virkelig og personlig når man får høre pappaens ord, uttalte Jörgen Olsson i hjelpeorganisasjonen til Aftonbladet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder