DREPT OG SKADET: To nordmenn ble direkte rammet av terrorangrepet mot Serena hotel i Kabul. Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen ble drept og en UD-ansatt ble hardt skadet. Foto: AFP

UD-ansatt hardt skadet

KABUL (VG Nett) Den UD-ansatte ble alvorlig skadet da minst tre bevæpnede terrorister og en selvmordsbomber angrep hotellet.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

- Vår medarbeider er hardt skadet, han er blitt operert ved feltsykehuset. Hans familie er kontaktet om situasjonen, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Melsom i UD.

Klokken åtte tirsdags morgen forteller kommunikasjonsrådgiver Anders Rikter til VG Nett at tilstanden er uforandret.

- Jeg har fått høre fra en norsk lege på stedet at situasjonen etter natten fortsatt er alvorlig og stabil, sier Rikter i Utenriksdepartementet til VG Nett.

Etter ønske fra familien vil ikke UD gå ut med navnet på den skadede ansatte.

Rikter forteller at det i morgentimene norsk tid avgjøres hvordan planene for besøket vil bli endret og hvilke medlemmer av delegasjonen som vil inngå i endringene.

- Alle har fått et tilbud om å reise hjem i dag, sier Rikter.

Feltsykehuset

Under dramatiske omstendigheter ble den skadede UD-ansatte fraktet til feltsykehuset ved flyplassen i Kabul, som drives av en tsjekkisk sanitetsenhet. Transporten ut fra Serena Hotel ble gjennomført av norske soldater fra Norwegian Support Element, en liten logistikkenhet som er stasjonert på flyplassen i Kabul.

- Da vi hørte om angrepet, valgte vi å sende ut to pansrede kjøretøy, ett av dem med en norsk lege og sykepleier om bord. Transporten fra hotellet til sykehuset foregikk uten at det ble åpnet ild mot transporten, sier oberstløytnant John Inge Øglænd, ved Fellesoperativt hovedkvarter (FOHK).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder