VENTER PÅ HJELP: En sjøpatrule fra Hamas' politistyrker forbereder seg på at konvoien med hjelpeforsyninger til palestinere på Gazastripen skal ankomme. Foto: Reuters

Hjelpekonvoien på vei mot Gaza

Konvoien med hjelpeforsyninger til palestinere på Gazastripen vil komme fram i løpet av søndag ettermiddag, opplyser arrangørene.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

De fem båtene med hundrevis av aktivister om bord forlot kypriotisk farvann rundt klokken 4 søndag morgen norsk tid og skal være framme på Gazastripen ved 15-tiden, ifølge talskvinne Audrey Bomse i gruppen Free Gaza.

Samtidig melder israelsk militærradio at konvoien er forsinket og at den ikke når fram før mandag, skriver The Jerusalem Post.

Det israelsk forsvaret mener konvoien med 10.000 tonn hjelpeforsyninger utgjør et brudd på Israels blokade av Gaza og har sagt det vil avskjære båtene før de når land.

Den svenske forfatteren Henning Mankell og riksdagsmedlemmet Mehmet Kaplan er med på konvoien. Rødt-politiker og tidligere stortingsrepresentant Erling Folkvord var i gruppen som ikke ble med da konvoien seilte ut fra Kypros.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder