FYLLER GATENE: Også i dag har demonstranter støtt sammen med politiet i Chiles hovedstad Santiago. Foto: IVAN ALVARADO / X01744

Dødstallene i Chile stiger til 18

18 personer har til nå mistet livet i de pågående demonstrasjonene i Chile, opplyser landets myndigheter.

NTB-DPA

Tusener på tusener av protestanter fyller gatene i Chiles hovedstad Santiago onsdag kveld (norsk tid). Det er den første dagen i en to dager lang generalstreik som gjør at folk nå tar til gatene.

– Chile har våknet» lyder en av mange plakater blant demonstrantene i Santiago.

Tre drept på ett døgn

Tre personer har blitt drept i de siste 24 timene, ifølge Chiles innenriksminister Rodrigo Ubilla.

To av dem som ble drept, ble truffet av en bil. Det tredje offeret skal ha blitt banket til døde av politiet i en hendelse som blir etterforsket, opplyste Ubilla til TV-kanalen 24 Horas.

Til sammen har altså 18 mennesker har mistet livet siden uroen startet sist helg.

I PROTEST: En demonstrant slår på utsiden av en pansret bil i Santiago. Foto: IVAN ALVARADO / X01744

Store demonstrasjoner

Chile har blitt sett på som et av de mest stabile demokratiene i Sør-Amerika, men har den siste tiden blitt herjet av massive demonstrasjoner som retter seg mot de store sosiale ulikhetene i landet. Demonstrasjonene begynte da myndighetene økte prisene på metrobilletter, men utvidet seg til å gjelde sosiale problemer.

Store folkemengder har demonstrert over hele Chile de siste dagene. 18 personer skal til nå ha mistet livet. Foto: Rodrigo Abd, AP / NTB scanpix

Chiles president Sebastián Piñera har trukket tilbake prisøkningen på metrobillettene og har foreslått en reformplan som inkluderer økte pensjoner og minstelønn.

Endringene har ikke lagt en demper på de massive protestene, som pågår i en rekke byer over hele landet.

– Kun kosmetiske

– Piñeras kunngjøringer er kosmetiske, de vil ikke endre samfunnsprotestene, sier Daniel Nunez i Chiles kommunistparti i en uttalelse.

Piñera ba landets innbyggere om unnskyldning for ikke å ha forutsett utbruddet av uroen i landet da han la fram reformplanen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder