Norske tvillingbrødre på ferie reddet sau på Themsen

Sauen strevde og skrek i vannet. Heldigvis ante kanalbåtturistene fra Larvik råd.

Tvillingbrødrene Jens og Jonas Werner-Andersen (43) er på ferie i England sammen med Jonas’ barn Stella (11) og Noa (15). De har leid en smal kanalbåt de skal reise fra Aldermaston til Windsor og tilbake med.

Mellom Henley og Marvel fikk Jens øye på noe i Themsen som definitivt ikke hørte hjemme der:

En sau strevde og skrek - med bare hodet over vann.

«Den sauen dør ikke i dag», sa Jens til reisefølget sitt. Tvillingbror Jonas var ikke like overbevist:

– Men jeg bakket båten og fortøyde den i forkant av der vi så sauen. Da kunne Jens løpe i land. Han kledde av seg og hoppet uti - og det er absolutt ikke anbefalt der på grunn av bakterier, forklarer Jonas.

FERIEHELTER: Jens, Stella (11), Noa (15) og Jonas er en uke på kanalferie i England før tre dager i London venter. Redningsaksjonen av en sau blir et uventet, men godt ferieminne. Foto: Privat

Vel uti kanalen fikk Jens fatt på sauen, som var veldig tung. Det gikk rundt syv minutter før han i det hele tatt hadde klart å få den inntil banken. Å få den redde, tunge sauen opp den halvannen meter lange skråningen opp til flat mark skulle derimot bli vanskeligere.

les også

Sauen Odlaug liker mennesker bedre enn sauer

Lykkelig slutt

– Jeg ba Stella holde båten mens jeg selv hoppet i land. «Nå prøver du å dytte det du kan én gang til» sa jeg til Jens. Og da han gjorde det, fikk jeg tak i høyre forbein på sauen og klarte å dra den opp på land, sier Jonas.

– Det sauehylet hadde endret seg fra den var i vannet til å nå være et lykkeskrik, sier han videre.

Takken fra sauen var ikke all verdens – den sprang rett bort til rundt hundre likesinnede som ventet på land. Historien med en særdeles lykkelig slutt har også nådd BBC sitt morgenshow, der den har blitt spilt flere ganger.

– At vi er dyrevenner er det vel ingen tvil om, sier Jonas når vi spør.

– Og ungene var helt klare på at onkel sitt valg om å redde sauen var det rette!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder