STUDENTPROTEST: Flere studenter har samlet seg flere steder i Hongkong for å protestere mot de kinesiske myndighetene. Her fra en protestaksjon hvor de holder seg over det ene øyet til støtte for en kvinne som ble skutt i øyet under en demonstrasjon. Foto: ANTHONY WALLACE / AFP

Statlig media om Hongkong-protester: «Enden er nær»

Protestene mot de kinesiske myndighetene fortsetter i Hongkong. Nå reagerer flere kinesiske medier som skriver at enden er nær for protestbevegelsen.

Flere av demonstrantene skal ha rustet seg for nye voldelige møter med politiet i byen, skriver The Straits Times.

Ingen av sidene vil inngå et kompromiss, noe som fører til at de ikke kommer noe sted. Tidligere på mandag morgen lokal tid skal flere demonstranter ha brukt masker og stoppet t-banen i byen.

Det var planlagt en todagers-streik, men ifølge Reuters skal de fleste ha returnert til jobbene sine etter helgen. Det er også utplassert flere fra opprørspolitiet på t-banestasjonene.

les også

Tusener av demonstranter på Hongkongs flyplass

OPPRØRSPOLITI: På grunn av sammenstøtene har myndighetene satt inn store politistyrker for å få kontroll over folkemassene. Foto: TYRONE SIU / X02605

Men hundrevis av studenter har derimot samlet seg utenfor det kinesiske universitetet i Hongkong. De holder taler foran en svart bakgrunn hvor det står «Studenter i samlet boikott for vår by».

Ifølge organisatorene skal minst 9000 studenter fra over 200 skoler ha samlet seg i boikottene, skriver Guardian.

Samtidig er kinesiske medier svært kritiske til opptøyene i havnebyen. Flere statseide medier skal ha fordømt protestene og kalt dem «gale og brutale». De mener også at de skader økonomien på øya.

les også

Hongkong: Demonstranter har satt fyr på barrikader

Det statseide nyhetsnettstedet Xinhuanet skriver sågar i en kommentar at demonstrantenes forsøk på å «kidnappe Hongkong» og presse de sentrale styresmaktene bare er en vrangforestilling.

Videre skriver de at «enden er nær» for de som forstyrrer Hongkong og støter fra seg Kina.

Protestene startet for rundt tre måneder siden, da Hongkons myndigheter åpnet for å kunne utplassere fengslede til fastlands-Kina. Byens leder, Carrie Lam, gikk riktignok tilbake på dette, men protestene har fortsatt.

VOLDELIG: Demonstrasjonene startet fredelig, men har den siste tiden blitt mer og mer voldelige. Her fra et sammenstøt 31. august. Foto: Kin Cheung / AP

les også

Derfor demonstrerer de i Hongkong

Nå krever de blant annet demokratiske reformer og etterforskning av politiets oppførsel under demonstrasjonene.

Tidligere har demokratiforkjemperne blant annet stoppet flytrafikken til Hongkong og samlet store folkemengder i byens gater.

Sist uke tok protestene helt fyr, da gatene stod i brann etter demonstrantene fyrte opp barrikader.

Politiet svarte da med blant annet tåregass, batonger og vannkanoner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder