Én drept, flere såret i Danmark

Nordsjællands Politi melder at én er drept og fire er skadet i en skyteepisode lørdag kveld. Gjerningspersonene mistenkes for å være del av et gjengmiljø.

Flere personer er skutt ved Rungsted, som ligger på Øresund-kysten nord for København.

På en pressekonferanse klokken 20.45 opplyser politiinspektør Lau Thygesen at én person er drept, mens fire er skadet.

Den drepte og de skadede skal være menn tidlig i 20-årene.

twitter melder Nordsjællands-politiet at 14 menn i alderen 20 til 32 år er pågrepet. Tilknyttingen til hendelsen undersøkes nå nærmere, meldes det videre.

Politiet skriver i en pressemelding at den foreløpige etterforskningen peker i retning av at det skal ha vært en konfrontasjon mellom to lokale gjenger. Motivet er fremdeles ikke kjent.

Oppmerksomme på hevnaksjoner

– Det er flere sårede som er bragt til behandling på sykehus og vi er i gang med etterforskning på stedet, sier pressekonsulent Henriette Døssing fra Nordsjællands-politiet til VG.

På pressekonferansen etterlyser politiet vitner til skyteepisoden og at de er særlig oppmerksomme på eventuelle hevnaksjoner.

– Vi leter etter gjerningsmenn og vi har et helikopter i luften for å avsøke området. Jeg kan foreløpig ikke kommentere hvor mange som er pågrepet, sier Døssing.

En rekke skudd

Et vitne sier til Ekstrabladet at det er stort politioppbud og 3–4 ambulanser på stedet.

– Skyteepisoden skjedde utenfor Sofienberg slott på Rungsted strandvei, som nå er avstengt. Man kunne høre en rekke skudd bli avfyrt, sier vitnet til avisen.

Ekstrabladets journalister på stedet har også observert at minst tre menn er ikledd DNA-drakter. Dette er noe som vanligvis brukes for at politiet kan sikre bevis.

Ifølge Ekstra Bladets opplysninger skjedde skytingen etter det som beskrives som et tilfeldig møte på en kafé i nærheten av Rungsted.

De to grupperingene som skal ha vært involvert i skytingen er ifølge Ekstra Bladets opplysninger fra Nivå og Kokkedal, og begge har tidligere vært del av den nå forbudte gjengen Loyal To Familia (LTF). En del av grupperingen skal på et tidspunkt ha valgt å søke over til Hell’s Angels, noe som skal ha dannet konflikt mellom partene, melder avisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder