PÅKJØRT: Den 23-år gamle matrosen havnet under dekket på denne liften og livet sto ikke til å redde. Foto: Kurt Bering Foto:

PÅKJØRT: Den 23-år gamle matrosen havnet under dekket på denne liften og livet sto ikke til å redde. Foto: Kurt Bering Foto:

23-åring i dødsulykke på Stena Line-ferge

En 23 år gammel matros døde da han ble kjørt ned av en flere titonns tung lift på Stena Saga.

  • Mona Byrkjedal
  • Linn K. Yttervik
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det var like før klokken 09 i dag tidlig at den 23 år gamle svenske matrosen ble kjørt ned av en såkalt skylift.

- 23-åringen var i gang med å dirigere trafikken ombord på ferja samtidig som noen andre satt på plass liften. Matrosen så ikke at den kom mot ham, og sjåføren av liften satt i en liten korg og kunne heller ikke se 23-åringen, forklarer vaktsjef Per Jørgensen ved Nordjyllands politidistrikt.

Jørgensen forteller at 23-åringen havnet under det ene hjulet.
En lege ankom hurtig til stedet og det ble lenge forsøkt å gi livreddende førstehjelp, men offeret ble erklært død på grunn av de indre skadene han pådro seg.

- Det danske arbeidstilsynet lager nå en rapport. Det gjør vi også, og om noen dager tar vi en beslutning på hva som vil skje med sjåføren, sier Jørgensen.

Informasjonsansvarlig Jesper Waltersson i Stena Line bekrefter ulykken overfor VG.

- Det er kjempetragisk, sier Waltersson.

«Stena Saga» er bygget tidlig på 1980-tallet, og har i en årrekke seilt på den populære strekningen mellom Oslo og Fredrikshavn i Danmark.

OM BORD: Ulykken skjedde på bildekket. Illustrasjonsfoto: NILS BJÅLAND

Ulykken skjedde på bildekket mens båten lå i land i Fredrikshavn. Fergen skulle videre til Oslo.

- Politiet gjør undersøkelser nå, og vi vet ikke helt hva som skjer for gjestene våre. Vi venter på klarsignal fra politiet. Nå er det viktigste for oss å ta vare på hans kolleger, sier Waltersson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder