LUFTSTYRKER: Rafale-fly har satt i gang bombing av IS-mål i Irak, opplyste Frankrikes president fredag formiddag. Her er Rafale-fly på rekognoseringstokt over Irak. Foto:Jean-luc Brunet,Afp

Frankrike har startet bombing av IS-terrorister i Irak

Varsler flere angrep i dagene som kommer

Frankrike har begynt sine første luftangrep mot IS-terrorister i Irak, ifølge den franske presidenten.

  • Karoline Flåm
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det melder BBC.

President Francois Hollande bekrefter at franske luftstyrker nå har igangsatt sine første angrep mot IS-militanter i Irak.

Bombet depot

Så langt skal Frankrike kun ha gjennomført rekognoseringstokt over irakisk luftrom, men fredag formiddag bekreftet altså Hollande at innsatsen har blitt opptrappet.

– Jeg har bestemt meg for å svare positivt på forespørselen fra irakiske myndigheter om å gi luftstøtte, sa Francois Hollande.

Et logistikk-depot brukt av IS-militanger nordøst i Irak skal ha blitt «truffet og tilintetgjort», ifølge presidenten.

Ikke bakkestyrker

Han presiserte samtidig at angrepene som er satt i gang kun er rettet mot IS-posisjoner i Irak, ikke mot Syria, og at det ikke er aktuelt å sette inn bakkestyrker.

– Vi kommer ikke til å gå lenger enn det. Det kommer ikke til å bli noen bakkestyrker, og vi kommer bare til å gripe inn i Irak, slo president Hollande fast.

Men flere operasjoner vil bli gjennomført i dagene som kommer, legger han til.

USA har allerede utført en rekke luftangrep mot den Islamske stat i Irak og planlegger nå et større militært engasjement i Irak, hvor blant annet Norge skal delta.

GIRER OPP INNSATSEN: Frankrikes president Francois Hollande. Foto:Christian Hartmann,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder