Broren til Ankara-terrorist er mistenkt for tidligere bombeangrep

10. oktober drepte selvmordsbomber Yunus Emre Alagöz 102 personer i Ankara. Broren hans er mistenkt for et tilsvarende angrep tre måneder tidligere.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For ti dager siden ble 102 personer drept da to selvmordsbombere angrep et demonstrasjonstog i Tyrkias hovedstad Ankara. Angrepet er det verste i Tyrkia i moderne tid. Målet var trolig medlemmer av det prokurdiske partiet HDP.

Flere hundre mennesker hadde samlet seg ved sentralbanestasjonen for å delta i en fredelig demonstrasjon mot volden som har brutt ut mellom Tyrkias regjeringshær og kurdiske opprørere da de to bombene gikk av midt i menneskemengden.

Nå har tyrkiske myndigheter identifisert en av de to selvmordsbomberne som Ynus Emre Alagöz, skriver den tyrkiske avisen Hurriyet.

Yunus Emre Alagöz er broren til Seyh Abdurrahman Alagöz, som av tyrkisk politi er utpekt som mannen bak et lignende bombeangrep i grensebyen Suruc 20. juni. 33 personer ble drept i selvmordsangrepet.

Bakgrunn: Derfor utvides konflikten til Tyrkia

DØDSEKSPLOSJONENE: En rekke mennesker skal være drept og ytterligere titalls såret etter eksplosjonene i Ankara lørdag. Foto: AFP ,

Etter begge bombeangrepene har tyrkiske myndigheter gitt terrorgruppen IS skylden. Ifølge The Guardian skal Alagöz-brødrene begge ha vært perioder i Syria, og brødrenes far skal i oktober i fjor ha meldt fra til politiet at han mistenkte at Yunus hadde knyttet seg til en væpnet terrororganisasjon.

IS har foreløpig ikke påtatt seg skylden for noen av angrepene i Tyrkia.

Se video: Her angriper tyrkiske fly PKK-baser og IS

IS' motiver for å ta kurdiske mål i Tyrkia, er at kurdere kjemper mot IS inne i Syria.
– PKK og syrisk-kurdiske YGP er en av de få grupperingene som har klart å slå tilbake mot IS, har Tyrkia-forsker Siri Neset, som er tilknyttet Chr. Michelsen Institute, tidligere sagt til Dagbladet.

Den andre selvmordsbomberen som deltok i angrepet i Ankara er foreløpig ikke identifisert. Tyrkisk politi arresterte 15 personer etter angrepet, og fire av disse er fremdeles i politiets varetekt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder