MINDRE BAR HUD: Den finske skolen ønsker at kvinnene skal vise mindre hud på skolen.  Bildet er et illustrasjonsbilde Foto: Frank May / NTB scanpix
MINDRE BAR HUD: Den finske skolen ønsker at kvinnene skal vise mindre hud på skolen. Bildet er et illustrasjonsbilde Foto: Frank May / NTB scanpix Foto: Frank May ,

Finsk skole ber jenter kle seg anstendig

UTENRIKS

En finsk skole anbefaler sine kvinnelige elever til å kle seg i mer tekkelige klær på grunn av asylsøkere som kommer til landet, skriver avisen Savon Sanomat.

kommentar
Publisert: Oppdatert: 20.09.15 13:21

Møtet med mannlige elever fra muslimske land ved folkehøyskolen Pohjois-Savon blir lettere å takle hvis de kvinnelige elevene bruker klær som ikke er for avslørende, skriver avisen.

Shortsene ble kortere og topper mer utringet: Lokal Sats måte tydeliggjøre kleskoder

– For eksempel når man hilser på hverandre, kan de konsentrere seg om situasjonen og ikke på det forstyrrende øyeblikket når det er synlig bar hud på kvinnene, sier en rådgiver ved skolen.

Usikker på hvordan du skal kle deg på trening? Skikk og bruk på treningssenteret.

Ifølge den kvinnelige rådgiveren er nesten alle ved skolen enige om at dette tiltaket er bra.

– Man trenger ikke store utringninger. Det er ikke mye forlangt at man tar på seg en bluse med litt høyere hals eller har et skjerf rundt halsen, sier hun videre.

Vil du bidra?: Her kan du hjelpe flyktningene!

Skolen har ifølge avisen ikke krevd at noen skal endre på sin klesstil. Man har på forhånd diskutert saken med studentene og de har tatt positivt imot anbefalingene, heter det.

Bakgrunn: Derfor flykter de til Norge

– Jeg har ikke møtt denne type tankesett på svært lenge, kommenterer overinspektør Olli Snellman i Migrationsverket, det finske utlendingsdirektoratet.

Her kan du lese mer om