FULL ALARM: Store mengder spesialstyrker fra politiet søkte lørdag ettermiddag etter Dsjokhar Tsarnajev (19) i et naboland i Waterfront etter at broren Tamerlan (26) ble drept i en skuddveksling med politiet. FOTO: Kyrre Lien, VG

USA og Russland styrker terrorsamarbeid

Russland og USA er blitt enige om å trappe opp samarbeidet i kampen mot terror etter angrepet i Boston, som to tsjetsjenere er mistenkt for å stå bak.

Artikkelen er over seks år gammel

Lørdag meldte Kreml at president Vladimir Putin igjen har ringt sin kollega Barack Obama for å diskutere hvordan to av verdens viktigste makter kan samarbeide i kampen mot internasjonal terrorisme, især med henblikk på vinter-OL i den russiske byen Sotsji til neste år.

- Begge sider understreker sin interesse i å styrke samarbeidet, heter det i en uttalelse fra Kreml.

Putin skal også ha kommet med sine kondolaner for andre gang siden Boston ble rammet av terror den uken.

- Jeg tror vi vil ha kontakt gjennom våre etterretningstjenester, sa talsmann for Putin Dmitry Peskov i en annen pressemelding.

På fredag takket USAs president Barack Obama den russiske president Vladimir Putin. Bakgrunnen er at Russland bisto med anti-terror hjelp etter at bomben gikk av. Det skriver Daily News.

Dsjokhar (19) og Tamerlan Tsarnajev (26) ble jaktet i rundt i ett døgn i Watertown utenfor Boston. De er mistenkt for å stå bak både Boston-bombene og Waterfront-skytingen. Til sammen fire mennesker er drept etter angrepene. Tamerlan ble drept under politijakten, mens Dsjokhar ble pågrepet sent fredag kveld lokal tid.

Brødrene Tsarnajev er opprinnelig fra den russiske republikken Tsjetsjenia, men har tilbragt deler av livet i Dagestan og i USA, melder lokale medier.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder