En lærer og en elev bekreftet døde

Tre personer kritisk skadet

Politiet: Han angrep tilfeldige ofre med kraftig stikkvåpen

Gjerningsmannen ved skoleangrepet i Trollhättan er død

TROLLHÄTTAN (VG) Politiet bekrefter under en pressekonferanse torsdag ettermiddag at tre personer er døde - blant dem gjerningspersonen.

Artikkelen er over fire år gammel

Torsdag ettermiddag holder politiet i Västra Götaland og kommunen en pressekonferanse etter at en maskert mann, bevæpnet med sverd og kniver, gikk til angrep på lærere og elever ved en barne- og ungdomsskole i Kronan, i den svenske byen Trollhättan.

Tidlig torsdag ettermiddag bekreftet politiet at to personer er døde som følge av angrepet. En av dem skal være en elev ved skolen, mens den andre var en lærer. I tillegg skal tre personer være skadet, og situasjonen skal være kritisk.

Gjerningsmannen er identifisert som en 21 år gammel mann, bosatt i Trollhättan. Han ble skutt av politiet, og ble torsdag ettermiddag bekreftet død.

Angrep politiet

– Klokken 10.09 fikk politiet meldingen om en person som angrep elever ved skolen. Da politiet ankom, ble de møtt av en skadet person i entreen og det var kaos på plassen. En person var død da politiet ankom stedet, sier politiets innsatssjef Thomas Gorner, og fortsetter:

– Da de gikk inn i bygget ble de møtt av ytterligere en skadet person, og fikk beskjed om at gjerningsmannen befant seg i andre etasje.

AKSJONERTE MOT BOLIG: Teknikkere konfiskerte flere eiendeler fra gjerningsmannens bolig. Foto:Helge Mikalsen,VG

Gorner forteller videre at politiet løsnet to skudd mot den maskerte gjerningsmannen, og det ene traff vedkommende.
Deretter forsikret de seg om at det ikke var flere gjerningspersoner involvert, før de startet livreddende arbeid på de skadede.

Etterforskningsleder Thord Haraldsson sier at gjerningsmannen umiddelbart gikk til angrep mot politiet med det han beskriver som kraftige stikkvåpen.

Han forteller at politiet ikke kommuniserte med gjerningsmannen før han døde. Læreren og eleven som nå er bekreftet omkommet, var trolig tilfeldige ofre.

Aksjonerte mot bolig

Svenske innsatsstyrker aksjonerte ved 14.30-tiden torsdag mot en bolig få kilometer fra skolen hvor de to personene ble drept. Ifølge VGs reporter på stedet gjorde politiet flere beslag på stedet.

– Vi har vært hos gjerningsmannens bosted og vi har funnet gjenstander som er interessante i etterforskningen, men jeg går ikke nærmere inn på det nå, sier etterforskningsleder Haraldsson, og bekrefter at gjerningspersonen ikke var en kjenning av politiet.

Han forteller også at skolen kan bli stengt i flere dager grunnet etterforskning.

– Kommunen vil tilby krisehjelp til barn og foreldre som måtte trenge det, opplyser Birgitta Lindström Sundefors i Trollhättan kommune.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder