Carlos (52) prøvde å ta sitt eget liv da sønnen døde i Irak - hylles som helt etter Boston-eksplosjonene

Carlos Arredondo (52) satte fyr på seg selv da han fikk vite at sønnen var drept i Irak. Nå blir han utropt til helt for innsatsen sin etter eksplosjonene i Boston.

 • Maria Mikkelsen

Artikkelen er over syv år gammel

Alexander Arredondo var bare 20 år da han ble drept under en skuddveksling i Irak i 2004. Historien om hans far Carlos som reagerte på nyheten om sønnens død ved å helle bensin over seg selv og tenne på, rørte hele USA.

Takket være hjelp fra offiserene som hadde kommet med dødsbudskapet slapp han unna med andre- og tredjegrads forbrenninger over 20 prosent av kroppen, ifølge New York Times. Senere har han viet mye av sin tid til å kjempe for fred og sette fokus på de unge menneskene som mister livet i krig.

Mandag havnet han midt i dramaet som fulgte etter eksplosjonene som tok livet av tre mennesker og såret over 150 personer.

Hylles som helt

Han ventet ved målområdet for å hilse på løpere som hadde meldt seg på for å hedre Alexanders minne. Da den første bomben smalt var han blant de første til å hoppe over gjerdet og løpe mot de sårede for å hjelpe.

- Jeg er fortsatt veldig rystet. Alt jeg så da jeg hoppet over gjerdet var en dam av blod og mennesker som hadde mistet kroppsdeler, sa Carlos til ABC News kort tid etter at tragedien var et faktum.

VGTV: Se video av eksplosjonen på nært hold

Bilder av Arredondo som hjelper de skadede har gått verden rundt. Blant de sårede var 27 år gamle Jeff Baumann Jr., som mistet begge beinene da bombene gikk av like ved mållinjen. På et av bildene ser man Arredondo, med en karakteristisk cowboyhatt, løpe ved siden av Baumanns rullestol med blodige hender.

MISTET SØNNEN: Carlos Arredondo bærer sønnens støvler under en minnestund i 2009 for soldater som ble drept i Irak. Foto: AP


- Carlos var en ekte helt. Han hoppet over gjerdet før politiet for å hjelpe folk, sier John Mixon, en av de andre som hjalp til.

Mistet begge sønnene

Arredondos familie ble hardt rammet av Irak- krigen. Etter å ha kjempet mot en depresjonen i kjølvannet av Alexanders død, tok Carlos' andre sønn, Brian, sitt eget liv i 2011.

Det eneste dokumentet man fant på 24-åringen var rapporten om Alexanders' død.

- Så lenge soldater kriger og dør i Irak, skal jeg dele min sorg med det amerikanske folk, Carlos til New York Times i 2007.

VGTV: Hør opptak fra politisambandet etter eksplosjonen

Han skal ha brukt sine egne klær til å stoppe blødningene på de skadede etter eksplosjonene i Boston.

pressekonferansen tirsdag ettermiddag roste myndighetene de som hadde opptrådt som helter etter de skjebnesvangre eksplosjonene: Medisinstudenter hadde strømmet til sykehusene for å hjelpe til, politi hadde kommet fra nærliggende byer og vanlige folk hadde løpt mot det bombede målområdet for å hjelpe de skadede.

- På dette tidspunktet er tapet vi har lidt et enormt tap. Men vi kan med sikkerhet fastslå at mange liv ble spart takket være innsatsen som ble lagt ned av mange, sa statsadvokat Daniel Conley.

Mer om

 1. Boston-bombene

Flere artikler

 1. Jeff (27) måtte amputere begge beina

 2. Obama: En avskyelig og feig terrorhandling

 3. Begge sønnene måtte amputere beina

 4. Nordmenn i bombedramaet: Viser sin støtte til de berørte med jakkemarkering

 5. Newtown-familier skulle hedres i Boston - havnet midt i maraton-eksplosjoner

Fra andre aviser

 1. Femåring fortsatt kritisk skadet

  Bergens Tidende
 2. To drept - nærmere 100 skadet

  Bergens Tidende
 3. Minst to drept etter bombeangrep mot Boston Marathon

  Aftenposten
 4. Boston-bombene: - Mistenkelig person sett på overvåkingsvideo

  Aftenposten
 5. Spaserte inn med bombene

  Aftenposten
 6. To brødre lemlestet av bomben

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder