STØRRE AVSTAND: Brasils president Dilma Rousseff og USAs president Barack Obama under en pressekonferanse i 2012. Nye påstander om at NSA har overvåket den Brasilianske presidenten skaper reaksjoner. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/Afp

Brasilianske medier: NSA spionerte på presidenter i Brasil og Mexico

Britisk journalist kommer med nye Snowden-avsløringer i brasiliansk TV-program.

  • Silje Fjeldstad

Artikkelen er over seks år gammel

Brasil vil kreve en forklaring av USA etter nye påstander om at etterretningsorganisasjonen National Security Agency (NSA) skal ha spionert på kommunikasjonen ved presidentens kontor, ifølge BBC.

Det var journalist Glenn Greenwald som kom med de nye påstandene, basert på dokumenter han har fått av den tidligere datateknikeren i CIA, Edward Snowden, ifølge the Guardian.

Den amerikanske journalisten fortalte TV-kanalen Globo hvordan dokumentene viste at agenter fra NSA skal ha spionert på kommunikasjonen ved kontoret til den brasilianske presidenten Dilma Rouseff.

Brasils justisminister, Jose Eduardo Cardozo sier det er uakseptabelt dersom opplysningene stemmer. Ifølge BBC sier han at det kan kalles et angrep på landets suverenitet.

Greenwald fortalte også at et dokument fra juni i 2012 viste at Mexicos president, Enrique Pena Niento, fikk overvåket sin E-post-korrespondanse.

En talsmann for det mexicanske utenriksdepartementet sier til nyhetsbyrået AFP at han er kjent med opplysningene, men ikke vil gi noen kommentar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder