Ny test av israelsk rakett

Israel har igjen prøveskutt en oppgradert utgave av den langtrekkende avskjæringsraketten Arrow III. Den skal kunne settes inn mot eventuelle rakettangrep fra Iran eller Syria.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Iranske, syriske og andre raketter skal kunne avskjæres utenfor jordas atmosfære og ødelegges i så stor høyde at kjernefysiske, kjemiske eller biologiske stridsmidler ikke gjør skade på bakken. Fredagens prøveskyting var ifølge israelske talsmenn vellykket.

Arrow III inngår sammen med kort- og mellomdistanseraketter i Israels såkalte rakettskjold. Den første utskytningen av en slik rakett skjedde i Middelhavet i september i fjor og skapte frykt for at et rakettangrep mot Syria kunne være under utvikling.

Israelerne utplasserte den forrige utgaven av raketten, Arrow II, for mer enn et tiår siden. Ifølge israelske talsmenn har denne utgaven vist seg å være svært treffsikker og under øvelser rammet rundt 90 prosent av målene som skulle uskadeliggjøres.

Arrow-rakettene er et samarbeidsprosjekt mellom USA og Israel som har pågått siden 1988. Amerikanerne mener disse rakettene kan dempe faren for en storkrig i Midtøsten, og dermed også redusere risikoen for en global konflikt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder