TRYGT OG FLOTT: De små øyene utenfor Krabi er ferieparadis, og fjernt fra opptøyene i Bangkok. FOTO: ROBERT S. EIK, VG

Trygt i Thailand - men styr unna Bangkok

Styr unna de urolige områdene i Bangkok og de sørøstlige provinsene nær grensen til Malaysia, ellers er det trygt å reise til Thailand i julen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Flere tusen nordmenn reiser til solens og smilets land i jul- og nyttårshelgen, men bare de færreste er innom Bangkok.

- Vi følger nøye med på situasjonen, men så langt fraråder vi ikke nordmenn å reise til Bangkok. Men vi oppfordrer folk å følge med, samt unngå å oppsøke steder der det pågår demonstrasjoner, sier pressevakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet.

Men helt uavhengig av hva som foregår nå, finnes det områder i sørøst-Thailand det advares mot å reise til. I UDs offisielle reiseråd heter det:

«Utenriksdepartementet fraråder reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla i Thailand.»

Men dette er områder få norske turister reiser til.

De fleste er ikke innom Bangkok heller.

- Våre direkteruter går til Krabi eller Phuket, og det er langt unna urolighetene. De fleste av våre kunder vet det, sier Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.

- Har dere fått noen bekymrede forespørsler?

DEMONSTRERER: Det går hardt for seg i enkelte gater i Bangkok nå, mens det er trygt andre steder i byen. FOTO: Reuters.

- Ja, men bare noen ytterst få. Det er jo ikke første gang det er denne type uroligheter i Thailand. Og de av våre gjester som ikke skal til Krabi eller Phuket, mellomlander stort sett bare i Bangkok. Akkurat nå har vi faktisk bare to gjester i Bangkok, sier Larsen-Vonstett.

Ambassadens råd

Den norske ambassaden i Bangkok har lagt ut følgende informasjon og råd på sin hjemmeside:

«Thailandske myndigheter innførte 25. november unntaksbestemmelser i hele Bangkok-området, samt de omkringliggende provinsene Nonthaburi (nordvest for Bangkok), Bang Phli-distriktet i provinsen Samut Prakan (sørøst for Bangkok, der Suvarnabhumi internasjonale flyplass ligger), og Ladlumkaew-distriktet i provinsen Pathum Thani (nord for Bangkok). Bestemmelsene er hjemlet i landets interne sikkerhetslov (Internal Security Act) og gir myndighetene utvidede fullmakter til å opprettholde ro og orden, foreløpig frem til 31. desember.

Norske tilreisende bør i den forbindelse holde seg orientert om situasjonen, for eksempel gjennom lokale media (The Nation og Bangkok Post), vise generell aktsomhet og etterkomme anvisninger fra lokale myndigheter. Man bør unngå store folkemengder og områder der det pågår eller er varslet demonstrasjoner.

Flyplassmyndighetene i Bangkok har oppfordret reisende til å legge inn ekstra tid til innsjekking.»

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder