Danser av glede etter terror-pågripelse i Boston

(VG) Bostons innbyggere feirer nattens pågripelse av den siste mistenkte bak Boston-bombene.

  • Silje Fjeldstad

Artikkelen er over seks år gammel

Bilder som sirkulerer på twitter og nyhetsbyråer viser jublende tilskuere som hyller politiets innsats i natt, som førte til at den mistenkte 19 åringen ble pågrepet.

Ifølge NTB danset folk i sentrum i gatene, og noen klatret opp på biltak. - Let's Go, Boston! sang glade og lettede amerikanere.

Også i boligstrøket i Watertown rett utenfor Boston hvor Dzjokhar Tsarnajev ble pågrepet, utspant det seg gledesscener. Lokale innbyggere klappet og jublet etter at 19-åringen var ført bort av politiet.

LETTEDE: Glade amerikanere feirer pågripelsen av den siste av de to terrormistenkte brødrene. Foto: Reuters/NTB scanpix

Etter at politiet fant 19 åringen twitret politiet «PÅGREPET! Jakten er over. Søket er ferdig. Terroren er over. Og rettferdigheten har seiret. Mistenkte i varetekt.»

I følge CNN spredde ordet seg raskt, og innbyggerne i Watertown trakk ut i gatene for å feire nyheten og takke politiet for innsatsen.

«Tusen takk. Tusen takk. Gleden var på vår side» Uttalte et medlem av SWAT-teamet over en høyttaler, som svar på hyllesten.

- Jeg er så glad dette er over, sier Mary Sullivan som bor i nabolaget der 19 åringen ble funnet.

JUBLER: John Ficher (t.v.) og andre tilskuere jubler for politiet etter at den 19 år gamle Dsjokhar Tsarnajev ble fredag kveld pågrepet i live etter en politiaksjon i Watertown utenfor Boston. Det siste døgnet har hele Watertown vært som et fort av flere tusen politifolk som har lett etter 19-åringen. Foto: KYRRE LIEN

- Byen og innbyggerne har gjennomgått så mye smerte over disse irrasjonelle beslutningene til disse unge menneskene, sier hun til CNN.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder