Strauss-Kahns Paris-leilighet under lupen

I HARDT VÆR: Rettssaken mot forhenværende IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn er i gang. Foto:Pascal Rossignol,

Strauss-Kahn skal ha omtalt kvinner som gaver og utstyr

«Hvem har du med i bagasjen?», spurte den halliksiktede franskmannen medtiltalte Fabrice Paszkowski. Slike meldinger mener retten tyder på at den tidligere IMF-sjefen fikset sex-fester.

Artikkelen er over fem år gammel

Selv benekter Strauss-Kahn for å være skyldig i halliktiltalen mot ham, og for å ha organisert sexfester i Carlton-saken. Påtalemyndigheten mener imidlertid at sexfestene som fant sted i leiligheten hans i Paris, viser noe annet.

«Hvem har du med i bagasjen», skal den forhenværende IMF-sjefen spurt den medtiltalte forretningsmannen Fabrice Paszkowiski i en tekstmelding.

I andre meldinger som retten fikk se, omtalte han kvinner som «utstyr» og «gaver».

«Guttestreker»

Selv hevder Strauss-Kahn at SMS-utvekslingen beviser at det ikke var han som tok initiativ til sexfestene. Han innrømmer dog at tekstmeldingene viser til kvinner på festene, men forklarte at ordvalget kun var «guttestreker».

GUTTESTREKER: Dominique Strauss-Kahn. Foto:,AFP

Også 65-åringens hemmelige Paris-leilighet var tema torsdag. At leiligheten ble brukt til noen av sexfestene, viser ifølge påtalemyndigheten at Strauss-Kahn har tilrettelagt for prostitusjon, og dermed kan dømmes for hallikvirksomhet.

På spørsmål om hvorfor leiligheten sto i en kamerats navn, minnet Strauss-Kahn retten på at han var gift på den tiden, og at han trengte et diskret sted å møte kvinner og venner fra politikken.

Å tilrettelegge for prostitusjon er ett av kravene for å kunne dømmes etter den franske hallikparagrafen.

– Røffere seksuallyst enn andre

Minst tre tidligere prostituerte har forklart at Strauss-Kahn utsatte dem for seksuelle handlinger som de ikke ønsket å ta del i.

Selv mener 65-åringen at rettens ønske om å høre slike detaljer er «absurd», all den tid han ikke er tiltalt for avvikende seksualpreferanser.

– Jeg har tydeligvis en seksuallyst som er litt røffere enn den andre menn har. Det har kvinner en rett ikke å like, enten de er prostituerte eller ikke, sa Strauss-Kahn i retten onsdag.

– Oppførte seg som et dyr

En av de prostituerte, som gikk under navnet Mouania, fortalte retten at hun følte seg maktesløs.

– Jeg turte ikke motsette meg fordi jeg trengte pengene. Jeg ville dra derfra med pengene. Han oppførte seg som et dyr, sa hun gråtende i retten.

Hun har tidligere forklart at hun ble brakt til en sexfest på hotell Murano i Paris. Hun svarte ja til om hun samtykket til dette. Hun forklarte også at Strauss-Kahn smilte gjennom hele festen.

AVSKY: Store demonstrasjoner ventet den forhenværende IMF-sjefen da han ankom retten tirsdag. Flere toppløse demonstranter fra feministgruppen Femen hoppet på bilen hans for å markere sin avsky mot den kontroversielle ekspolitikeren. Foto:Philippe Huguen,Afp

– Han lo og var ekkel. Jeg følte meg skitten og utnyttet, forklarte hun om 65-åringens oppførsel.

– Kan DSK ha kjent til at du var prostituert, spurte dommeren?

– Ja, svarte Mounia.

Hennes forklaring avviker fra hvordan flere av de andre kvinnene som var til stede har beskrevet det.

Carlton-saken omhandler et større prostitusjonsnettverk med sexfester og andre treff blant annet på Hotel Carlton i Lille, i Washington og Paris.

To av Strauss-Kahns medtiltalte, forretningsmennene Fabrice Paszkowski og David Roquet, har innrømmet å ha betalt for og bidratt til å organisere treffene.

Rettssaken varer i tre uker, men torsdag er tredje og siste dag der Strauss-Kahn skal forklare seg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder