Hayat Boumeddiene (26) og hennes avdøde kjæreste Amedy Coulibaly (32). Foto:Handout,Reuters

IS-magasin: Enken til Paris-terrorist er i Syria

Hayat Boumedienne (26) skal befinne seg i Syria, og har nå koblet seg opp mot IS, hevder terrorgruppen. Denne uken skal hun være intervjuet i et IS-magasin.

  • Monica Bring Estensen

Artikkelen er over fem år gammel

Det har lenge hersket usikkerhet om hvor Hayat Boumedienne (26), enken etter Paris-terroristen Amedy Coulibaly, befinner seg. Etter terrorangrepene i Paris ble hun raskt Frankrikes ettersøkte kvinne, og 26 åringen var som forsvunnet fra jordens overflate.

Hayat Boumeddiene, her avbildet på flyplassen i Istanbul den 2.januar Foto:Handout,Reuters

Hun ble sist sett på flyplassen i Istanbul den 2. januar, en uke før terrorangrepene i Paris. Siden den gang har det vært spekulert i om hun har krysset grensen og flyktet til Syria.

Nå hevder også IS at hun befinner seg i Syria, og at hun nå skal ha koblet seg opp med terroristgruppen, skriver CNN. Denne uken skal hun være intervjuet i IS-magasin.

BAKGRUNN: Hayat Boumeddiene – fra bikini til niqab (kreverinnlogging)

Befinner seg på IS-territorier

Coulibaly var en av Paris-terroristene, blant annet forskanset han seg inn i en jødisk kosher matbutikk med flere gisler. Coulibaly drepte fire gisler før han selv ble skutt og drept. Hans DNA skal også ha blitt funnet på åstedet der politikvinnen Clarissa Jean-Philippe (27), ble skutt og drept dagen før.

I intervjuet i IS-magasinet, som skal går over to sider, forteller den døde Paris-terroristens kone at hun ikke skal ha hatt noen vanskeligheter med å komme frem til de IS-styrte områdene i Syria, og at hun var glad for at hun nå befinner seg på IS-territorier.

Jean-Charles Brisard, fransk terrorekspert, opplyser til CNN at magasinet utgir seg for å være en offisiell IS-publikasjon – og er et tegn på at Boumeddiene nå har nådd frem til IS.

Gissel til VG:Slik var mareritt-timene

ETTERLYST: Hayat Boumeddiene (26) og Amedy Coulibaly (32). Foto:,

Hyller Coulibaly

Også tyrkisk sikkerhetstjeneste skal ha sporet Boumeddienes mobiltelefon på grenseområdet til et IS-kontrollert territorium om lag en uke etter at hun ble observert på flyplassen i Istanbul, skriver The Telegraph.

Magasinet skal også ha hyllet hennes døde ektemann for terrorhandlingene i Paris, trykket flere bilder som viser skader etter terroraksjonene samt oppfordret flere angrep mot dem som fornærmer profeten.

Boumedienne skal også ha uttalt at hennes avdøde ektemann ville reise til Syria eller Irak for å kjempe. I tillegg skal hun ha gitt en rekke råd til muslimske kvinner.

Les også

Mer om

  1. Syria
  2. Den islamske staten (IS)
  3. Terrorangrepet mot Charlie Hebdo
  4. Terrorisme

Flere artikler

  1. CNN: Undersøker om etterlyst Paris-terrorist er med i ny IS-video

  2. Tyrkia: – Ettersøkt kvinnelig islamist er i Syria

  3. Sky News: Her er Frankrikes mest ettersøkte kvinne i passkontrollen

  4. Opp til seks kan være på frifot: Franskmann pågrepet - knyttes til Paris-terroren

  5. Paris-terrorist skal ha filmet drapene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder