Trump spøkte om mulig valg-tap: − Kanskje jeg må forlate landet

MACON, GEORGIA (VG) Donald Trump besøkte natt til lørdag den viktige vippestaten Georgia. Delstaten har ikke stemt frem en demokratisk kandidat siden 1992.

 • Natalie Remøe Hansen
 • Kristina Kinne
 • Ingrid Hovda Storaas

– Om 18 dager skal vi vinne delstaten Georgia, og vi skal vinne fire nye år i Det hvite hus, sa Trump da han gikk på scenen i Macon – bare timer etter at han hadde holdt et lignende velgermøte i Florida.

Det kan bli tøffere enn det var for fire år siden: Georgia har nemlig blitt en av vippestatene som kan være med på å avgjøre valget.

Flere meningsmålinger viser et svært jevnt løp mellom kandidatene i delstaten, mens en fersk meningsmåling fra Universitetet Quinnipiac viser Biden-ledelse med syv prosentpoeng, skriver New York Times.

VG i Georgia: Svarte, stolte og kanskje avgjørende – slik vil de vinne vippestaten

Målingen ble gjort mellom 8. og 12. oktober, etter at Trump ble utskrevet fra sykehuset etter å ha blitt behandlet for covid-19.

Velgerne som hadde troppet opp for å høre på Trump i Macon, var imidlertid tydelige på at de vil ha ham i Det hvite hus i fire nye år. «Vi elsker Trump», ropte de i kor flere ganger, noe som fikk presidenten til å fryde seg.

– Jeg elsker det. Jeg tror ikke noen politiker har hørt slike tilrop før, vi elsker noen. Reagan, han var en fantastisk fyr, men du hørte ikke folk si «vi elsker Reagan». Dette startet for noen uker siden, og jeg elsker det, sa han.

Trump grillet i velgermøte: – Du er jo presidenten, ikke noens gale onkel

Spøkte om valg-tap

Donald Trump var i tydelig kampmodus på scenen, og trappet blant annet opp personangrepene mot motkandidat Joe Biden og familien hans.

– Bur Biden-folkene inne, bur inne Hillary, sa han blant annet etter at folkemengden ropte «bur dem inne» – en frase Trump ofte brukte om Hillary Clinton i valgkampen i 2016.

Fikk du med deg? Hevder Trumps advokat videreformidlet russiske «fake news» til presidenten

Trump viste til en omstridt artikkel i tabloidavisen New York Post, som inneholder påstander om Joe Bidens sønn Hunter Biden. Facebook og Twitter sår tvil om artikkelens troverdighet, og har besluttet å begrense spredningen av den.

– Han har en personangrepsmodus som er uvanlig, og det er ganske ekkelt å høre på, sier VGs politiske kommentator Hanne Skartveit fra Washington D.C. etter Trumps velgermøte.

Hun påpeker at det vanligvis ikke er regnet som akseptabelt å gå etter hverandres familier i amerikansk valgkamp.

– Det er en retorikk som skjerper seg mer og mer for hvert møte han er på.

Les også: Slik kan Trump vinne – tross dårlige meningsmålinger

Trump kalte også Biden den «verste presidentkandidaten i historien».

– Det setter press på meg. Kan du forestille deg om jeg taper, hva skal jeg gjøre? Jeg tapte mot den verste kandidaten i historien, jeg vil ikke føle meg så bra da. Kanskje jeg må forlate landet, jeg vet ikke, sa Trump spøkefullt til tilhørerne.

Biden: – Det vil ikke bli tolerert

Også demokratenes Joe Biden besøkte en viktig vippestat natt til lørdag, da han talte til velgere i industribyen Detroit i Michigan – en delstat Trump vant med knapp margin i 2016.

Her kom han med krass kritikk mot Trumps håndtering av kidnappingssaken som involverer delstatens guvernør Gretchen Whitmer, skriver New York Times.

Flere personer er siktet for å ha planlagt å kidnappe guvernøren, og mange av dem har tilknytning til høyreradikale grupper. Demokratene har uttrykt at de mener Trumps retorikk om hvit makt-grupper er med på å oppmuntre til slike handlinger.

– Det er ikke noen plass for hat i USA. Punktum. Ingen. Det vil ikke bli tolerert, sa Biden til velgere i Detroit fredag.

Fikk du med deg? Hevder Trumps advokat videreformidlet russiske «fake news» til presidenten

Mer om

 1. Presidentvalget i USA
 2. Amerikansk politikk
 3. Donald Trump
 4. Joe Biden

Flere artikler

 1. Guvernør freser mot Trump-arrangement: – Uforsvarlig og farlig

 2. Trump i viktig vippestat: – Vi skal vinne Wisconsin

 3. Joe Bidens forsprang har krympet: Peker på tre utfall

 4. USA-valget: Her står slaget om presidentjobben

 5. Trump i Wisconsin: – Oppmuntrer til superspreder-arrangement

Fra andre aviser

 1. Vippestatene Trump og Biden må vinne

  Bergens Tidende
 2. Trump kaller seg selv «en sann miljøforkjemper»

  Bergens Tidende
 3. Trump har tre mulig­heter til å vinne valget

  Fædrelandsvennen
 4. Kan Biden gå på en Hillary?

  Fædrelandsvennen
 5. Velgere som snudde ryggen til Hillary Clinton, støtter nå Joe Biden

  Bergens Tidende
 6. Svarte velgere i rustbeltet kan gi Biden seier

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no