Drapsmannens familie: – Vi er i sjokk

Familien sier at ord ikke kan beskrive sjokket og sorgen etter at Dylann Storm Roof (21) drepte ni personer i kirkemassakren i Charleston.

  • Siri Eggen

Artikkelen er over fire år gammel

I en offentlig uttalelse sent fredag kveld skriver Roof-familien at de sender sin sympati og kondolanse til alle som ble rammet da 21-åringen åpnet ild i kirken i Charleston i Sør-Carolina onsdag kveld.

– Vi er knust

Blant ofrene er en Obama-venn og pastor, en bibliotekar og en trebarnsmor.

– Ord kan ikke beskrive sjokket og sorgen over det som skjedde denne kvelden. Vi er knust, skriver Roof-familien.

Les også:Slik dreper hatkriminalitet i USA

Gjerningsmannen ble pågrepet etter over 13 timer på rømmen, og har tilstått drapene. Ifølge nye rettsdokumenter tok faren og onkelen kontakt med politiet og bekreftet identiteten da de oppdaget bildene som politiet hadde frigjort av 21-åringen.

Drapsmannen har ifølge politikilder forklart at han ønsket å starte en rasekrig og en kamerat sier at han kan ha planlagt massakren i et halvt år.

Mens delstatspolitiet i Sør-Carolina etterforsker saken som en ordinær drapssak, har den føderale påtalemyndigheten parallelt besluttet å etterforske 21-åringen for å ha begått en innenriks terrorhandling.

– Jeg tilgir deg

Under fengslingsmøtet fredag fikk slektninger av de ni ofrene mulighet til å snakke til Roof. Flere av dem benyttet anledningen til å tilgi drapsmannen, deriblant den ene datteren til offeret Ethel Lances.

– Du såret meg. Du såret en rekke mennesker, men Gud tilgir deg, og jeg tilgir deg, sa hun.

Les også:Disse ble drept i kirkemassakren

Uttalelsen har tydelig gått inn på drapsmannens familie.

– Vi har alle blitt rørt av ofrenes familier, som har tilbudt Guds tilgivelse og kjærlighet i møte med en så forferdelig handling. Vi håper og ønsker at ofrenes familier skal få fred, sier Roof-familien i uttalelsen.

De avslutter med at det er vanskelig å finne ord, og at de ber mediene om å respektere familiens privatliv på nåværende tidspunkt.

Les også

Mer om

  1. USA

Flere artikler

  1. Her ble ni drept - i dag åpner kirken dørene igjen

  2. Hevder Roof planla skolemassakre i Charleston

  3. Vil ha dødsstraff for massemorderen Dylann Roof (22)

  4. CNN: Dylann Roof tilstår massakren

  5. Gudstjeneste i Emanuel-kirken: – Mange hjerter er knust, og tårer triller fortsatt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder