Sør-Korea: Nord-Korea skjøt opp ballistisk rakett

Nord-Korea foretok søndag prøveoppskyting av en ballistisk rakett som fløy rundt 500 kilometer, ifølge sørkoreanske myndigheter.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Raketten ble skutt opp fra et område nær Pukchang i provinsen Sør-Pyongan og fløy østover i rundt 500 kilometer, heter det i en melding fra forsvarets overkommando i Sør-Korea, gjengitt av NTB.

Oppskytingen er så langt ikke bekreftet av nordkoreanske myndigheter.

Ifølge Sky News landet raketten i havet utenfor den nordkoranske østkysten.

Ifølge avisen, som betegner prosjektilet som en missil, mener Det hvite hus at missilen har en kortere rekkevidde enn missilene som har blitt brukt i de tre siste prøveoppskytingene i Nord-Korea.

Les også: Frykter Nord-Korea kan lage en ny atombombe hver sjette uke

Sør-Koreas president Moon Jae-in innkalte regjeringens sikkerhetsråd til møte for å diskutere oppskytingen, opplyser kontoret hans.

En av flere i rekken

Nordkoreanerne har de siste månedene foretatt flere prøveoppskytinger av missiler, og søndagens oppskyting kommer bare dager etter at Nord-Koreas president, Kim Jong-un, gikk ut med trusler om at både det amerikanske fastlandet og USAs operasjoner i stillehavet er innen rekkevidde for angrep.

Testskytingene har blitt utført til tross for gjentatte trusler fra verdenssamfunnet, og har ført til at forholdet mellom Nord-Korea, Sør-Kora og USA har blitt svært spent.

Det har også utløst en frykt for en krig mellom landene.

VG i Nord-Korea: Jubelen når rakettene fyres av (Krever VG+)

Det er kun en uke siden Nord-Korea skjøt opp raketten Hwasong-12, som fløy omtrent 800 kilometer før den landet i Japanhavet. Dette er lenger enn noen rakett landet har skutt opp tidligere.

Kim Jong-un skal selv ha overvært denne testen, som ble beskrevet som «vellykket». Ifølge det statlige nyhetsbyråtet KCNA «klemte han flere rakettforskere og sa at de jobbet hardt for å oppnå noe stort».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder