SELSKAPET BEKLAGER: Flere AirAsia-passasjerer forteller om full panikk på vei til Bali. Her er et fly fra det aktuelle selskapet på den indonesiske øya Java. Foto: Beawiharta Reuters

Full panikk på AirAsia-fly - skylder på personalet

Passasjerene på flyet på vei til ferieøya Bali fikk en
opplevelse de neppe vil glemme med det første.

En drøy time etter at flyet med 145 passasjerer tok av fra den australske byen Perth, brøt det nemlig ut full panikk om bord. Ifølge Perth Now ble oksygenmaskene utløst, før flyet dermed gjorde en kontrollert nedstigning på omtrent 7000 meter i løpet av ni minutter.

Kapteinen besluttet at flyet skulle snu som følge av «en teknisk feil». Noen ble nervøse og lurte på hva som skjedde, og flere passasjerer kritiserer nå besetningen om bord for deres reaksjon.

– Panikken eskalerte på grunn av oppførselen til kabinpersonalet, som skrek, var sjokkerte og så redde ut, forteller Clare Askew til avisen.

Hun forteller at flere av passasjerene vendte seg mot personalet for å bli beroliget, men at det motsatte skjedde. Hun får også støtte av passasjer Mark Bauley:

– Personalet startet å skrike «nødsituasjon, nødsituasjon». De ble hysteriske. Det var egentlig ikke noen panikk før det, sier han.

Se de utrolige bildene: Fullt kaos på London-fly etter turbulens

Australske luftfartsmyndigheter bekrefter at de undersøker trykkfallet som skjedde på 34.000 fot, som tilsvarer omtrent 10.300 meter. Flyet kom imidlertid raskt ned til rundt 10.000 fot, der trykkfallet utlignes, skriver AP.

– Jeg tok faktisk opp telefonen min og sendte SMS til familien. Folk på flyet sa farvel med hverandre. Det var virkelig opprørende, sier passasjeren Leah til australske 9News.

Ingen passasjerer ble skadet. Nå beklager flyselskapet, som i en uttalelse understreker at passasjerenes sikkerhet er det viktigste.

Ti til sykehus etter kraftig turbulens: – Vi var helt sikre på at vi skulle dø

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder