Voldtektsoffer dømt til pisking i Saudi-Arabia

En domstol i Saudi-Arabia har dømt et 19 år gammelt offer for en massevoldtekt, til pisking og fengsel.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Kvinnen ble for ett år siden voldtatt 14 ganger av sju menn utenfor byen Qatif, men er nå selv dømt for å ha oppholdt seg i en bil sammen med en mann hun ikke var i slekt med, skriver nettavisen Arab News.

Dommen lyder på 200 piskeslag og seks måneders fengsel, etter at en høyere rettsinstans mente at den opprinnelige dommen på 90 piskeslag var for mild.

Domstolen skjerpet også straffen til de sju mennene som voldtok 19-åringen, som må sone mellom to og ni år i fengsel. Opprinnelig lød dommene på inntil fem års fengsel.

Nektet forsvarer

Domstolens begrunnelse for å skjerpe straffen for det 19 år gamle voldtektsofferets, var at hun «forsøkte å overdrive og påvirke rettsvesenet gjennom media,» skriver Arab News.

Saudi-Arabia har strenge lover som forbyr ugifte kvinner å ha omgang med menn de ikke er i slekt med, og brudd på disse lovene resulterer ofte i pisking.

Under rettssaken nektet domstolen kvinnens advokat å forsvare henne, fratok ham bevilgningen og varslet disiplinærsak.

- Jeg forklarte dem at det var jobben min å hjelpe min klient med alle juridiske midler, men de lyttet ikke til meg, forteller Abdul Rahman al-Lahem til avisen.

Harde straffer

Lahem anket den opprinnelige dommen fordi den etter hans mening var for streng med det 19 år gamle offeret, og for mild med voldtektsmennene.

Dommerne ved den religiøse shariadomstolen, som alle er oppnevnt av kongen, var enige i det siste, men viste liten medfølelse med kvinnen.

Domstolene i Saudi-Arabia står svært fritt i å avsi dommer, og voldtektsmenn risikerer alt fra dødsstraff til frifinnelse.

Landet har også dødsstraff for alt fra narkotikasmugling og væpnet ran til homoseksualitet, utroskap og oppgivelse av islam, og henretter som regel ved offentlig halshogging.

Sverdet svinges også i andre sammenhenger, noe en egyptisk lommetyv smertelig fikk erfare da han ble dømt til å miste høyrehånden tidligere i måneden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder