«Miracle Milly» er verdens laveste hund

Her er verdens minst hund, Miracle Milly. Hun er snart to år gammel, men er fortsatt under 10 centimeter høy og veier under en halv kilo.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Nå er hun offisielt kåret til verdens laveste hund av Guinness rekordbok. 9,65 centimeter er det lille mirakelet målt til, skriver nyhetsbyrået AP.

Lille Milly bor i Puerto Rico og er en brun Chihuahua og har en verdensrekord fra før. Da hun ble født i desember 2011 ble hun registrert som verdens minste valp. Da var hun så liten at hun fikk plass i en teskje.

Og munnen var så liten at hun ikke klarte å suge melk fra sin mor, men måtte mates med en pipett.

Hunden har egen facebookside med over 180.000 likes.

Artikkelen fortsetter under bildet...

LITEN: Miracle Milly er nå offisielt kåret til verdens laveste hund, her sammen med et litt større eksemplar av arten Canis lupus familiaris. FOTO: APTN

Hun har ikke vokst enormt mye på de snart to årene heller. Milly er eksempelvis ikke høyere enn en helt vanlig joggesko.

Den tidligere rekorden tilhørte en langhåret Chihuahua fra USA som var 10,16 cm høy.

Hunden ser ut til å nyte all oppmerksomheten den får og slikker seg om munnen når den blir fotografert.

Har to søstre

Hun lever sammen med to søstre fra samme kull. De har begge normalstørrelse, men mirakelhunden trives best sammen med mennesker.

- Hun spiser fire ganger om dagen og liker laks og kylling. Men det virker ikke som om hun forstår at hun er en hund. Hun bjeffer ikke så jeg tror hun tror at hun er et barn, sier eieren Vanesa Semler til AP.

Familien Semler har 10 hunder, men det er liten tvil om hvem som får mest oppmerksomhet.

- Folk blir forbauset når de ser hvor liten hun er. Hun har en sterk personlighet, og folk elsker henne, sier den stolte eieren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder