Nord-Koreas leder Kim Jong-un besøkte det bioteknologiske forskningsinstituttet i Pyongyang i forrige uke. Landet hevder at de har en vidundermedisin som skal hjelpe mot en rekke dødelig sykdommer. Foto:Kcna,Reuters

Hevder Nord-Korea har funnet kur mot mers, ebola, sars og aids

Denne gangen har Kim Jong-un overgått seg selv: Nord-Korea hevder å ha lykkes der verdens beste vitenskapsfolk har feilet.

Publisert:

Nord-Korea overrasker igjen med en nyhet om banebrytende fremskritt på forskningsfronten. Det autoritære, fattige landet, som pleier å få mest oppmerksomhet for sitt atomprogram, kunngjorde fredag at deres forskere har utviklet et vidunderlegemiddel som kan kurere de dødelige sykdommene mers, ebola, sars og aids, skriver Huffington Post.

Nord-Korea har ikke lagt frem beviser for den oppsiktsvekkende, påståtte nyvinningen.

Kumdang-2

Det offisielle nordkoreanske nyhetsbyrået hevder landets forskere har utviklet et legemiddel, som kalles Kumdang-2, fra ginseng som er avlet frem med kunstgjødsel blandet med sjeldne jordarter. Ifølge det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA skal forskere ha arbeidet med vidundermedisinen siden 1989. De første dosene skal ha blitt produsert i 1996, ifølge den pro-nordkoreanske nettsiden Minjok Tongshin.

– Farlige virusinfeksjoner som sars, ebola og mers er sykdommer som er knyttet til immunsystemet, så de kan lett behandles med injeksjon av Kumdang-2, som kan gi sterk forbedring av immunforsvaret, hevdes det på nettsiden.

Ebola-frykt

Nord-Korea stengte ute utenlandske turister i et halvt år med noen av verdens strengeste ebola-kontroller, selv om det ikke ble rapportert om sykdommen i noen av landene i nærheten. Innreiserestriksjonene ble hevet tidligere i år.

Ifølge Verdens helseorganisasjon sliter Nord-Korea med å bekjempe sykdommer som tuberkulose og luftveisinfeksjoner, som er blant landets vanligste dødsårsaker.

Nord-Korea skrøt av det samme legemiddelet under de dødelige fugleinfluensautbruddene i 2005 og 2013.

Nord-Koreas påstand kommer samtidig med at et tyvetall mennesker har dødd og flere enn 160 mennesker er blitt syke som følge av et Mers-utbrudd den siste måneden. Det finnes ingen vaksine mot sykdommen.

KCNA, som er talerøret til Nord-Koreas leder, kommer med jevne mellomrom med nyheter om stadig nye revolusjonerende vitenskapelige og medisinske oppdagelser, samt Kim Jong-uns nesten umenneskelige sportslige ferdigheter.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder