Flere meter med ubuden gjest: Pytonslange på soverommet

Da australske Trina Hibberd våknet, hadde hun selskap av en fire-fem meter lang pytonslange.

  • Maria Abdli
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Kvinnen fra Mission Beach i Queensland i Australia fikk seg en overraskelse da hun våknet mandag for en uke siden. En flere meter lang pytonslange strakte seg fra soverommet hennes og mot stua

Les også: Slanget seg på hotellrom i Oslo

– Den er massiv. Åh, gud.

BOR HER: Trina Hibberd teori er at slangen har holdt til på taket i flere år. Foto: TRINA HIBBERD CATERS / BULLS PRESS

På tross av det overraskende besøket, forholdt ikke bare Hibberd seg rolig, men tok også frem mobilen for å filme slangen, melder BBC.

– Den er massiv. Åh, gud, sier Hibberd, i det hun lar mobilkameraet følge den lange slangekroppen.

Australieren hadde imidlertid ikke stor grunn til å være bekymret så lenge hun lot slangen være i fred, mener Camilla Bjerke, dyrepasser ved Oslo Reptilpark.

– Jeg ville ikke vært så bekymret, selv om de er ganske store. Hvis man holder seg unna, kommer den ikke etter. Slanger jager ikke folk, sier Bjerke.

Sandefjord: Fant slange på badet

Tror ikke den ville forsøkt å kvele

Hun forteller at det finnes eksempler på pytonslanger som har spist mennesker, men tror at akkurat denne arten, en ametyst-pyton, er for smal til å få ned en hel menneskekropp.

For et lite barn vil den imidlertid kunne være særlig farlig.

– De vil antageligvis ikke finne på å kvele. Det gjør de ikke selvforsvar, men når de skal spise, sier Bjerke, og legger til at den imidlertid kan finne på å bite, noe som kan etterlate skader. Et mer passende bytte for denne typen slange ville vært en liten kenguru, opplyser hun.

Les også: Tok med slange på telttur – så kom politiet

Hentet av slangefanger

TIL SOVEROMMET: Slangen, som har fått navnet Monty strekker seg helt inn på Hibberds soverommet. Foto: TRINA HIBBERD CATERS / BULLS PRESS

Enden på historien for Monty, som slangen har blitt døpt, er at han ble hentet av en slangefanger, ifølge BBC. Nå er Monty fraktet til området Cassowart Coast, hvor man håper han vil ta seg av en rotteinvasjon.

– Jeg tror Monty har dratt til slangehimmelen, og kommer til å bli feit, sier Hibbert til BBC.

Ifølge dyrepasser Bjerke hender det rett som det er at slanger tar seg inn i menneskehjem i Australia.

Les: Fanget 106 pytonslanger i Florida på én måned

– Det er vanligere enn man skulle tro i enkelte varme strøk, for eksempel der hvor det er mye mus. I Norge er ikke det fullt så vanlig, selv om jeg har hørt om folk som har hytte eller bor på landet som klager over at det er mye huggorm eller slanger på tomten, sier Bjerke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder